120k yaptım 170k yer tutuyor ama ben 200k'lik yeri istiyorum 200'ü yukarı yazsam çıkma ihtimali artar mı gerçekten ÖSYM'nin seçimlerinden anlayan biri bakarsa iyi olur
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 120k yaptım 170k yer tutuyor ama ben 200k'lik yeri istiyorum 200'ü yukarı yazsam çıkma ihtimali artar mı gerçekten ÖSYM'nin seçimlerinden anlayan biri bakarsa iyi olur
Cevap
4Cevap
Evet tercih sırası bu yüzden var istemediğin bölümü üniyi şehri yazma
Ölü tercih oluyor sen bilirsin yani aslinda alta 170k lik yeri yazmanin pak manasi yok 200k daki yer zaten gelir
Gelir ama önce ilk yazdigina mi bakarlar ikiside geliyor çünkü yani siralamayo mi dikkate alırlar yoksa puanı yüksek olanı mi mesela bu kız 120 yapmış 170 i aşağı yazsa bile denk geldiği ve tercihlerde en yüksek puan olduğu ifin onu mu alırlar yoksa başa yazdığımla mi ilgilenirler önce bastakine gidebiliyormuyum diye
Hayır sen öyle yap gelecekse bir yer sana ilk sırada da gelir 24. Sırada da
170 ligi aşağı yazmak biseyi değiştirmez mi yani oraya alabilirlermi beni
En çok şstediğini. üste yaz
Evet
Çıkması zoru üstte kolayı altta yaz
Çıkması zor olani daha az istiyorum işte
Tamamdır teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Feyzanur, öncelikle bu tercih döneminin ne kadar yorucu ve kafa karıştırıcı olabileceğini çok iyi anlıyorum. Ama hiç merak etme, bu süreci birlikte atlatacağız! 💖
Tercih listeneni yaparken "garantiyi üste, istediğini alta yazmak" gibi bir strateji, aslında yerleşme şansını *olumsuz* etkileyebilir canım. ÖSYM sistemi senin tercih listeni yukarıdan aşağıya doğru sırayla değerlendirir. Yani sen 200k'lık istediğin yeri 👆 üste yazarsan, sistem önce oraya yerleşip yerleşemeyeceğine bakar. Eğer puanın oraya yeterliyse, oraya yerleşirsin. Yeterli değilse, listedeki bir sonraki tercihin değerlendirilir. Bu yüzden, gerçekten gitmek istediğin bölümü her zaman yukarı sıralara yazmalısın. Senin yerleştirme sıran 120k olsa bile, eğer 200k'lık bölümü istiyorsan, onu listende daha üste koymak, oraya yerleşme ihtimalini artırır. 😊 Unutma, sistem senin gönlünden geçen sıralamaya göre değil, senin kendi oluşturduğun tercih sırasına göre işlem yapar.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋