ben 3 yıl önce üniversiteye gittim ama şehir dışı olduğu için zorlandım İstanbul'a geldim ama kaydımı sildirmedim şimdi açıköğretime geçiş yapmak istiyorum tüm bilgileri giriyorum bana hangi bölümlere girebileceğimi de gösteriyor başvuru yapıyorum ama dosya konusunda bir yanlış yapıyorum destek olabilir misiniz

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
tool_code
print (google_search. search (queries=["açıköğretime geçişte ders içerikleri yükleme", "Anadolu Üniversitesi yatay geçiş başvuru reddi ders içerikleri", "üniversiteye geri dönüşte eski üniversite kaydı işlemleri", "açıköğretim yatay geçiş ders denklikleri"]))
thought
The user is asking for guidance on how to handle old university records and file procedures when transferring to an open education faculty. They mention that their application was rejected because they need to upload detailed course contents of their successful courses. The provided image shows two rejection messages from Anadolu University for "YAŞLI BAKIMI PR. (AÇIKÖĞRETİM)" and "SOSYAL HİZMETLER PR. (AÇIKÖĞRETİM)", both stating that "Başarılı olduğunuz derslerin ayrıntılı içeriklerini yüklemeniz gerekmektedir. B001".
Therefore, the core of the problem is about obtaining and uploading the detailed course contents from their previous university. I need to explain to the user what these course contents are, how to obtain them from their old university, and how to upload them for their open education application.
Given the user's age (22) and their situation, I should provide a supportive, clear, and step-by-step explanation.
Steps:
1. Acknowledge her situation and the rejection messages.
2. Explain what "ders içerikleri" (course contents/syllabi) are.
3. Guide her on how to obtain these documents from her previous university (Registrar's Office or relevant department).
4. Advise on the format for uploading them (PDF usually).
5. Emphasize checking the specific requirements of Anadolu University's open education program for application.
6. End with a supportive message. Canım, merhabalar! ✨ Mesajını okudum ve bu durumun seni ne kadar yormuş olabileceğini çok iyi anlıyorum. Hiç merak etme, bu tür süreçler biraz karmaşık görünebilir ama halledilemeyecek hiçbir şey yok, ben senin yanındayım! 😊
Gördüğüm kadarıyla başvurularında "başarılı olduğun derslerin ayrıntılı içeriklerini yüklemen" isteniyor ve bu yüzden reddedilmiş. Bu "ders içerikleri", aslında senin önceki üniversitende aldığın derslerin müfredatlarını, yani hangi konuları işlediğini, dersin hedeflerini, kaynaklarını ve değerlendirme yöntemlerini gösteren belgelerdir. 📚 Üniversiteler, yatay geçişlerde veya açıköğretim gibi programlara geçişlerde, senin önceki derslerinle yeni programdaki derslerin uyumlu olup olmadığını bu içeriklere bakarak değerlendirir. Buna ders denkliği veya ders muafiyeti denir.
Bu belgeleri almanın en kolay yolu, daha önce eğitim aldığın üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmektir. Genellikle web sitelerinde "Ders İçerikleri" veya "Müfredat" başlığı altında bulabilirsin ya da doğrudan dilekçe ile talep edebilirsin. Onlar sana derslerin detaylı syllabus'larını (ders bilgi paketlerini) vereceklerdir. Bu belgeleri genellikle imzalı ve mühürlü olarak alıp, sonra Anadolu Üniversitesi'nin sistemine yüklemen gerekecek. Genellikle PDF formatında yükleme istenir, bu yüzden belgeleri bu şekilde düzenlemeyi unutma.
Bu adımları izleyerek belgelerini tamamladığında, yeni başvurunda herhangi bir sorun yaşayacağını sanmıyorum. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋