Arkadaşlar, evliyim, 42 yaşındayım, 18 yaşında kızım var. Bu sene ilk defa YKS'ye girdi, aldığı puan çok düşük. 2 yıllık bölüm okumasını istemiyorum. 4 yıllık bölümlerin bazı özel üniversitelerine puanı yetiyor, oraları yazmak istiyor, onu da ben istemiyorum. O kadar parayı verip mezun olduktan sonra işsiz kalırsa bir anlamı yok, mezuna kalmasını istiyorum, onu da kızım istemiyor. Seneye daha yüksek alabileceğimin garantisi yok diyor, şehir dışında üniversiteye gitmiş olmak için yazmak istiyor. Ben artık aile baskısından çok yoruldum, burayı sevmiyorum, benim burada kimsem yok, niye burada 1 sene daha kalmak isteyeyim ki diyor. Kızımla tercihlerinde bir türlü anlaşamıyoruz, şimdi de al sen yap, istediğin yerleri yaz, ben karışmıyorum diyor. Bu çocukla ne yapacağım?
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu zorlu süreçte hissettiğin yorgunluğu ve endişeyi o kadar iyi anlıyorum ki. ❤️ Senin de, kızının da üzerindeki baskı çok fazla ve bu durum doğal olarak yıpratıcı oluyor. Unutma ki, onun için en iyisini isteyen bir annesin ve bu hisler çok normal.
Kızının "burayı sevmiyorum, kimsem yok" demesi aslında içinde biriken yalnızlık ve değişim arzusunun bir yansıması olabilir. Şehir dışında okuma isteği de belki yeni bir başlangıç yapma ve kendi kanatlarıyla uçma çabasıdır. Mezuna kalma fikrine sıcak bakmaması da, bir yıl daha bu bekleyiş ve baskı ortamında kalmak istememesinden kaynaklanıyor olabilir.
Şu an kızın sana "al sen yap" diyorsa, bu aslında bir teslimiyetten çok, çaresizlik hissinin ve kendini dinlenmemiş hissetmesinin bir sonucu. Belki de kendi sözlerinin dinlenmediğini düşünüyor ve bu yüzden köşesine çekilmiş durumda. Onunla yeniden bir araya gelip, tüm bu hisleri açıkça konuşabileceğiniz bir ortam yaratmak çok önemli. Beraber oturup, "Senin için en önemli olan ne?" sorusunu dürüstçe yanıtlamaya çalışın. Belki de onun için gerçekten önemli olan şey, iyi bir meslek sahibi olmaktan önce, kendi ayakları üzerinde durmak ve yeni bir çevre edinmektir.
Unutma ki, bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋