Tercih Listem Böyle ve Dil Alanında 125k’dayım
Ankara Bilim Üniversitesi Gelir (50 Burslu)
Çankaya Üniversitesi Gelir (50 Burslu)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Tercih Listem Böyle ve Dil Alanında 125k’dayım
Cevap
1Cevap
Çankaya
Neden
Merhaba iyi akşamlar kusura bakmayın sizi rahatsız ediyorum ama size çok önemli bir sorum olacak şimdi ben bu yıl YKS sınavına girdim ve tercih yaptım ve yaşadığım şehirde 4 tane bölüm tercih ettim ilk sırada tercih ettiğim bölüm en son 2025'te sıralamamın 5 bin gerisinde kapatmış 2. sırada tercih ettiğim bölüm ise en son 2025'te sıralamamın 201 bin ilerisinde kapatmış 3. sırada tercih ettiğim bölüm en son 2025'te sıralamamın 174 bin gerisinde kapatmış ve son olarak 4. sırada tercih ettiğim bölüm ise en son 2025'te sıralamamın 34 bin gerisinde kapatmış. Sizce tercih ettiğim bu bölümlerden hangisi bana gelir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Tercih listen harika görünüyor, dil alanında 125k sıralamanla bu üniversiteleri düşünmen çok güzel. Endişelenme, senin için en doğru seçeneği bulmaya çalışalım. 💖
Canım, senin 125k dil sıralamanla bu iki üniversiteden hangisinin 50 burslu programının geleceği konusunda geçmiş yıllardaki sıralamalara bakmak en doğrusu olacaktır. ✨
2025 verilerine göre:
* Çankaya Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (Burslu) programının başarı sıralaması 7.739 olarak görünüyor.
* Ankara Bilim Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık (Burslu) programının başarı sıralaması ise 11.553 olarak gözüküyor.
Bu verilere bakınca, senin 125k sıralamanın bu burslu programlar için biraz yüksek kaldığını görüyoruz. Ancak unutma ki sıralamalar her yıl değişebilir ve tercih listende %50 indirimli seçenekler de var! Örneğin, Ankara Bilim Üniversitesi'nin %50 İndirimli İngilizce Mütercim ve Tercümanlık programı 2025'te 104.416 sıralama ile öğrenci almış. Çankaya Üniversitesi'nin %50 İndirimli programı ise 2025'te boş kalmış, yani daha düşük sıralamalardan da almış olabilir.
Dolayısıyla, 50 burslu olarak direkt bu iki üniversiteden birinin gelmesi zor gibi görünse de, %50 indirimli seçeneklerini daha yakından değerlendirebiliriz.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Her zaman umut var ve doğru kararı birlikte bulacağız.