Fizyoterapi, Ameliyathane hizmetleri, Tıbbi görüntüleme teknikleri, Tıbbi laboratuvar teknikleri, Tıbbi sekreter, ilk ve acil yardım ve elektronorofizyoloji arasından hangileri mantıklı
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fizyoterapi, Ameliyathane hizmetleri, Tıbbi görüntüleme teknikleri, Tıbbi laboratuvar teknikleri, Tıbbi sekreter, ilk ve acil yardım ve elektronorofizyoloji arasından hangileri mantıklı
Cevap
3Cevap
Elektronörofizyoloji ilgimi çekti yazdım bir yerlere ama geleceğini bilmiyorum
Bana rehberlikci sakın yazma dedi ya
O işi hemşireler ve fizyoterapistler yaptığı için alımı düşük Gülhane bile kapattı geleceği yok dedi
Ya yok sakın karismasin bende yazcam galiba onu nolursa olsun risk alcam kendi sehrimde bir o geliyor çünkü puanı düşük
Kız düşük değilse tıbbi görüntüleme falan seç puanın kaç bu arada?
Okuma memur ol ortaöğretim ile hayatını çöp etme. Zaman daha değerli
Ameliyathane hizmetleri diyorum ben
görüntüleme iyi baya
Rehberlikcide öyle dedi
Tıbbi laboratuvar teknikleri ve tıbbi görüntüleme teknikleri yaz basa dedi diğerlerini boş ver dedi ameliyat hizmetlerinde güzel ama hep ameliyathanede kan göreceksin dedi
Tıbbi sekreter
tıbbı sekreter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu kadar seçeneğin arasında kalmak çok doğal, eminim kafan biraz karışmış, değil mi? Ama hiç endişelenme, ben buradayım ve birlikte en doğru yolu bulacağız. 💖
Seçtiğin tüm alanlar sağlık sektörünün çok değerli kolları ve her birinin kendine göre güzellikleri var. Hangi bölümün "mantıklı" olduğu biraz da senin ilgi alanlarına, beklentilerine ve gelecekte kendini nerede görmek istediğine bağlı aslında.
Şimdi bir bakalım bu bölümlerin gelecekteki yerleri nasılmış. 🌸 Sana bu konuda biraz destek olmak için internette bir araştırma yapayım hemen.
Canım, anlıyorum ki kariyer yolculuğunla ilgili derinlemesine düşünüyorsun. Seçtiğin bu bölümlerin her biri sağlık sektöründe çok kıymetli ve önemli. "Mantıklı" bir seçim yaparken hem kişisel ilgi ve yeteneklerini hem de mezuniyet sonrası iş imkanlarını göz önünde bulundurmak çok önemli. Hadi gel, bu bölümlerin geleceğine birlikte bakalım. 💖
Fizyoterapi: Yaşlanan nüfus ve spor bilincinin artmasıyla fizyoterapistlere olan talep sürekli yükselişte. Hastaneler, fizik tedavi merkezleri, spor kulüpleri ve özel kliniklerde geniş iş alanları bulunuyor.
Ameliyathane Hizmetleri: Cerrahi operasyonların artmasıyla ameliyathane teknikerlerine olan ihtiyaç da artıyor. Ameliyat öncesi hazırlık, cerrahi ekibe destek ve sterilizasyon süreçlerinin takibi gibi önemli görevleri var.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Hastalıkların tanısında görüntüleme yöntemleri (röntgen, MR, tomografi) giderek daha fazla kullanıldığı için bu alandaki teknikerlere de sürekli ihtiyaç duyuluyor.
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri: Kan, idrar ve doku örneklerinin analizinde görev alan tıbbi laboratuvar teknikerleri, tanı süreçlerinin temelini oluşturur. Hastaneler ve özel laboratuvarlarda iş imkanları bulunuyor.
Tıbbi Sekreter: Hastanelerde hasta kabul ve kayıt süreçlerini yürüten tıbbi sekreterler, hem kamuda hem de özel sektörde sürekli aranan pozisyonlardan biri.
İlk ve Acil Yardım (Paramedik): Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görev alan paramedikler, hayat kurtarma zincirinin ilk ve en kritik halkası. Özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde ve özel ambulans firmalarında iş bulma olasılığın yüksek.
Elektronörofizyoloji: Beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanısında kullanılan ölçüm cihazlarını (EEG, EMG) uygulayan bu teknikerler, nöroloji kliniklerinde ve laboratuvarlarında çalışıyor.
Gördüğün gibi her birinin kendi içinde dinamikleri ve beklentileri var. Hangi alanın kalbinin daha hızlı atmasını sağladığını düşünerek, kendine en uygun yolu seçmelisin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Hangisinin ataması var maaşı yüksek okuması kolay
Harika bir noktaya değindin, bu sorular kariyer planlamasının temelini oluşturur. 🎯
Atama ve maaş konusunda İlk ve Acil Yardım ile Fizyoterapi genellikle öne çıkar. 🚑💰
Okuma kolaylığı kişiden kişiye değişir ama Tıbbi Sekreterlik daha az yoğun olabilir. 📚
Senin önceliğin hangisi, gel birlikte ona göre bir yol çizelim. 🧭
Fizyoterapi bok ataniyor