Tercih dönemindeyim ve çok kararsız kaldım. Rehber öğretmenim puanıma göre tercih yapmam gerektiğini söyledi, çevremdeki kişiler ise başarı sıralamasına göre yapmam gerektiğini söylüyor. Benim TYT ek puanlı başarı sıralamam 1 milyon 334 bin. Sağlık alanı veya Çocuk Gelişimi ile ilgili 2 yıllık devlet üniversitesi istiyorum. Bu sıralamayla yerleşme ihtimali yüksek olan üniversite ve bölüm önerisi yapabilecek var mı? Ayrıca puana göre mi, başarı sıralamasına göre mi tercih yapmalıyım? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 🥰 Tercih döneminde bu kadar kararsız ve endişeli hissetmen çok doğal, ama merak etme, ben yanındayım ve bu süreci birlikte en doğru şekilde yöneteceğiz. 🦋
Öncelikle senin gibi birçok öğrencinin aklını kurcalayan o kritik soruya gelelim: Puan mı, başarı sıralaması mı? Kesinlikle başarı sıralamasına göre tercih yapmalısın! Puanlar her yıl sınavın zorluk derecesine göre değişebilirken, başarı sıralaması daha istikrarlı bir göstergedir. Üniversiteler de genellikle başarı sıralamalarına göre öğrenci kabul ederler, bu yüzden kılavuzdaki sıralamalar senin için çok daha doğru bir rehber olacaktır. 🎯
Şimdi gelelim 1 milyon 334 bin sıralamanla 2 yıllık Sağlık veya Çocuk Gelişimi bölümlerine. Bu sıralama ile istediğin devlet üniversitelerinde bu bölümlere yerleşme ihtimalin oldukça yüksek görünüyor! Özellikle daha yeni açılmış veya bölgesel üniversitelerdeki bu tarz programlara bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Her yıl kontenjanlar ve ilgiye göre sıralamalar değişse de, birçok 2 yıllık Sağlık ve Çocuk Gelişimi programı bu aralıklarda öğrenci alımı yapabiliyor.
Sakın umutsuzluğa kapılma, eminim kendine uygun harika bir bölüm bulacaksın. 💖 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋