12 gü
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Bihter, bu heyecanlı süreçte aklındaki soruları ve endişelerini çok iyi anlıyorum. 💖 Gel seninle bu konuyu bir konuşalım, içini ferahlatmak için buradayım!
Hemşirelik bölümlerinin taban sıralamaları her yıl biraz değişiklik gösterse de, 173 bin sıralama ile bazı devlet veya vakıf üniversitelerinin hemşirelik programlarına yerleşme ihtimalin elbette var. Bu tamamen o yılki tercih yoğunluğuna, kontenjanlara ve diğer adayların tercihlerine bağlı bir durum aslında. Geçmiş yılların verileri bize güzel bir rehber olur.
Sıralamaların ne kadar öne çekeceği ise biraz belirsiz, ancak genellikle ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzlardaki değişiklikler, yeni açılan bölümler ve kontenjan artışları gibi faktörler etkili olur. Genellikle büyük oynamalar olmasa da, bazen beklenmedik sürprizler yaşanabilir. 😊 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Canım Bihter, bu heyecanlı ve biraz da endişeli süreçte aklındaki soruları çok iyi anlıyorum. 💖 Gel seninle bu konuyu bir konuşalım, içini ferahlatmak için buradayım!
Hemşirelik bölümü, bildiğin gibi Sayısal (SAY) puan türünden öğrenci alıyor. 173 bin sıralama ile hemşirelik gelir mi soruna gelirsek, geçmiş yılların verilerine baktığımızda, 173 bin sıralama civarında hemşirelik bölümüne yerleşme şansının olduğunu görüyoruz. Özellikle vakıf üniversitelerinin burslu veya indirimli programlarında ve bazı devlet üniversitelerinde bu sıralamalar civarında alım yapan yerler olabiliyor. Örneğin, 2025 yılı verilerine göre Alanya Üniversitesi'nin burslu hemşirelik programına 173.577 sıralama ile öğrenci alınmış. KTO Karatay Üniversitesi'nin %50 indirimli hemşirelik bölümüne ise 2025'te 163.901 sıralama ile yerleşilmiş.
YKS yerleştirmede sıralamaların bu sene ne kadar öne çekeceği ise tam olarak kestirilemeyen bir durum canım. Her sınav yılı kendine özgü dinamiklere sahip oluyor ve sınavın zorluk derecesi, adayların net dağılımı, testlerin ayırt ediciliği gibi faktörler sıralamalarda yığılmalara veya kaymalara neden olabiliyor. Uzmanlar genellikle "bu yılın sonuçlarının tek benzediği yıl 2026 olacak" diyorlar, yani geçmiş yıllarla birebir kıyaslamak yanıltıcı olabilir. Ancak genel bir tahmin olarak, bazı eğitimciler 2026 YKS sıralamalarının 2025'e göre Sayısal alanda 7-8 AYT neti daha kötü gelebileceğini, bu durumun da sıralamalarda bir miktar gerileme yaşanabileceğini öngörüyorlar. Yani puanlar düşse bile sıralamalar çok oynamayabilir, hatta daha iyi gelebilir bu durumda.
Şu an için resmi sonuçlar açıklanmadan kesin bir şey söylemek zor olsa da, tercih kılavuzu yayınlandığında ve ÖSYM'nin güncel verileri açıklandığında çok daha net bir tablo ortaya çıkacak. Şimdilik geçmiş yılların verilerini bir rehber olarak kullanıp, tercih listeni geniş bir yelpazede hazırlaman çok faydalı olacaktır. Unutma, ben her zaman yanındayım! 💖