Merhaba geçen senelerde bir bölüme kayıt yaptırdım, şu an pasif öğrenci durumundayım ve farklı bir bölüm okumak istiyorum örgün öğretimden. Ayrıca bu sene açıktan da bir bölüme kayıt olmak istiyorum. İkisini aynı anda yapabilir miyim? Şu an ÖSYM tercih dönemindeyiz. Açıktan ve örgün öğretimin tercih zamanları ve yerleri hakkında bilgisi olan var mı? İkisi de 29 Temmuz - 10 Ağustos olan dönemde mi yapılıyor? Detaylı bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, hoş geldin! 😊 Bu konular gençlerin kafasını çok kurcalıyor, hiç endişelenme, hep beraber bir yol çizeceğiz.
Şu anda ÖSYM tercih döneminde olmanızdan dolayı kafanızdaki bu sorular çok doğal. Aynı anda hem örgün hem de açık öğretim programında okuma meselesi aslında Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda belirtilen koşullara bağlıdır. Genelde, bir öğrencinin aynı anda iki lisans veya iki ön lisans programına kayıtlı olması mümkün değildir. Ancak, bir lisans programında öğrenciyken aynı anda açık öğretim veya uzaktan eğitim veren bir ön lisans programına kayıt yaptırabilirsin. Ya da bir ön lisans programında öğrenciyken açık öğretim lisans programına kayıt olabilirsiniz. Bu kombinasyonlar genellikle mümkün oluyor. Eğer mevcut durumun pasif öğrenciyse, bu yeni bir kayıt için bir engel teşkil etmeyebilir ama yine de ilgili kılavuzu incelemekte fayda var.
Tercih tarihlerine gelince, 2026 YKS tercihleri için senin de bahsettiğin gibi, 29 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arası geçerli bir dönem. Açık Öğretim Fakülteleri'nin (AÖF) tercih ve kayıt süreçleri de genellikle YKS tercih kılavuzu takvimine paralel ilerler veya hemen sonrasında ayrı bir duyuru ile belirlenir. Bu konuda en güncel ve doğru bilgiyi ÖSYM'nin ve ilgili üniversitelerin (Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakülteleri gibi) resmi web sitelerinden kontrol etmelisin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Aklına takılan başka bir şey olursa, lütfen çekinmeden sor canım. Sevgilerimle! 💕