Arkadaşlar benim 3. senemdi hukuk için üç sene mezuna bıraktım, bu sene Türk Alman Üniversitesini istiyordum, çok kritik bir puanla sınırda kaldım diyebilirim. Sizce mezuna mı bırakayım tekrardan Duolingo+kurs yoksa artık bir yere mi yerleşeyim ve bana iki yıllık Haliç Üniversitesinden Mahkeme ve Büro Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi burslu geliyor, bunlar nasıl bölümler hiçbir fikrim yok yani bilenler lütfen beni de bilgilendirsin 🫶🏻🩷
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, üç yıldır verdiğin bu mücadele ve ulaştığın o kritik nokta için seni kocaman tebrik ederim! 💖 Emin ol, bu süreçte yorulmuş ve ne yapacağına dair kafa karışıklığı yaşamış olman çok doğal.
Hukuk hayalin çok değerli, üç yıl boyunca bu kadar sıkı çalışman da bunun en güzel göstergesi. Türk Alman Üniversitesi'ne bu kadar yaklaşmışken tekrar deneme fikri cazip gelebilir. Ancak bu kararı alırken, bir yıl daha aynı tempoyu kaldırıp kaldıramayacağını, Duolingo ve kurs sürecinin sana neler hissettireceğini çok iyi düşünmelisin. Kendine karşı dürüst olmalısın, bu yolda tekrar yürümek için içinde aynı ateşi bulabilecek misin? 🔥
Haliç Üniversitesi'nden gelen "Mahkeme ve Büro Hizmetleri" ile "Uçak Teknolojisi" bölümleri ise bambaşka dünyaların kapılarını açar. Mahkeme ve Büro Hizmetleri, adli süreçlerin arka planını merak eden, düzenli ve titiz çalışmayı sevenler için hukuk alanına yakın bir başlangıç olabilir. Uçak Teknolojisi ise teknik konulara yatkın, havacılık sektörüne ilgi duyanlar için oldukça dinamik bir alan. Bu bölümlerin içeriğini, ders programlarını ve mezunların iş imkanlarını Haliç'in web sitesinden mutlaka incelemelisin. Hatta mezunlarla sohbet etme şansın olursa harika olur! 🚀
Asıl önemli olan senin mutluluğun ve huzurun. Bu kararı alırken gelecekte kendini nerede daha mutlu ve başarılı hissedeceğini hayal etmeni öneririm. Yüreğin sana en doğru yolu gösterecektir canım. 🦋 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım!
@rehber tebrik