Elektrik mi elektronik mi mekatronik mi yazmalıyım, DGS ile mühendislik için hangisi daha mantıklı?

Lisede elektrik ve elektronik teknolojileri okudum. YKS'de ek puanla 366.000 sıralama yaptım. Dikey geçişle elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorum. Aslında kafam yatarsa başka bir mühendislik de düşünebilirim. Şu an kafamı karıştıran mekatronik. DGS ile geçiş yapacak olsam da 2 yıl okuduğum bölümün önemli olduğunu düşünüyorum. Ne yazmalıyım? Mekatronik iyi mi kötü mü bilmiyorum. Kafam çok karışık, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Tercih listemi ekledim, önerilerinizi yazabilirsiniz. Şehir fark etmez ama İstanbul'da yaşadığım için gitmek istiyorum, o yüzden 2. planda, onun dışı bir kısıtlamam yok. PLC kodlamayı çok seviyorum. Elektronik teknolojisi, elektrik ve mekatronik hangisi benim için daha iyi olur bilmiyorum. :/

Hacettepe Üniversitesi – Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Gazi Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Gazi Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Marmara Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Ege Üniversitesi – Ege Meslek Yüksekokulu / Mekatronik (Erkek)
Ege Üniversitesi – Ege Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Dokuz Eylül Üniversitesi – İzmir Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Eskişehir Teknik Üniversitesi – Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Ankara Üniversitesi – 1. Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Bursa Uludağ Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Akdeniz Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi – Eskişehir Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Dokuz Eylül Üniversitesi – İzmir Meslek Yüksekokulu / Elektrik
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Bursa Uludağ Üniversitesi – Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Ege Üniversitesi – Ege Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Ankara Üniversitesi – Elmadağ Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi – Sakarya Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Kocaeli Üniversitesi – Kocaeli Meslek Yüksekokulu / Elektrik
Manisa Celâl Bayar Üniversitesi – Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Hacettepe Üniversitesi – Hacettepe Ankara Sanayi Odası 1. OSB Meslek Yüksekokulu / Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi
Kocaeli Üniversitesi – Hereke Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu / Mekatronik
Dokuz Eylül Üniversitesi – İzmir Meslek Yüksekokulu / Elektronik Teknolojisi

Teşekkür ederim.

Elektrik mi elektronik mi mekatronik mi yazmalıyım, DGS ile mühendislik için hangisi daha mantıklı?