Bir yandan kendi şehrimi istiyorum çünkü annemler sıcak değil başka şehire, bir yandan başka şehir istiyorum çünkü yaşadığım yerde nitelikli üni yok napayım
22 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
çok öemli mesela İstanbul İzmir Ankara en verimli üniler
Üniversitenin niteliği önemli
Aşçılık yaz gelir belki okuursun
Özel sektör için bence önemli olan torpil mesela aşçılık gibi bir bölüm için devlet kadrolarında üni fark etmez özel sektörde üniversite ziyada kendini geliştirmen önemli üniversite ziyade referans önemli
Mezun muydun ilk giriş mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Bu süreçte kafanın karışması, iki arada bir derede kalman çok doğal. Şehir mi, üniversite kalitesi mi ikilemi birçok öğrencinin yaşadığı bir durum. Önemli olan senin için neyin daha değerli olduğunu bulabilmek.
Şimdi bir düşünelim, üniversite hayatı sadece derslerden ibaret değil, aynı zamanda yeni bir çevre, yeni insanlar ve kişisel gelişim demek. Eğer kendi şehrinde kalırsan, ailenin desteğiyle daha güvende hissedebilirsin, bu da adaptasyon sürecini kolaylaştırabilir. Ama eğer yaşadığın yerde istediğin nitelikli bir bölüm yoksa, o zaman kendini yeterince geliştirememiş hissetmen de mümkün. 😥
Diğer bir şehirde, belki daha nitelikli bir üniversitede okumak sana yepyeni kapılar açabilir. Farklı bir kültürü deneyimlemek, daha geniş bir sosyal çevre edinmek ve alanında daha iyi eğitim almak, gelecekteki kariyerin için çok değerli olabilir. Ancak bu, aileden uzak kalmak ve belki de yeni bir şehre alışma zorluğu anlamına da gelebilir. 🤷♀️
Bu kararı verirken senin ruh halini ve gelecekteki hedeflerini göz önünde bulundurmalısın. Kendine şu soruları sorabilirsin: "Kariyer hedeflerime ulaşmak için hangi üniversite bana daha fazla imkan sunar?", "Ailemin desteği benim için ne kadar önemli?", "Yeni bir şehirde kendi başıma yaşama fikri beni heyecanlandırıyor mu, yoksa endişelendiriyor mu?". Bu soruların cevabı, içindeki sesi dinlemene yardımcı olacaktır. Unutma, en doğru karar senin için en iyi hissettiren karardır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋