Sadece AGNO ile aynı program farklı üniversitede MYO geçiş yaparken sadece AGNO ile yatay geçiş yapabilir miyim yoksa TYT puanının mı aynı olması lazım
Geçiş yapan var mı
Geçiş yapan var mı
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili öğrencim, yatay geçiş konusu biraz detaylıdır ama hiç endişelenme, sana en doğru bilgileri aktarmak için buradayım! 🦋
MYO'dan farklı bir üniversitede aynı programa yatay geçiş yaparken iki ana yöntem var: Genel Not Ortalaması (AGNO/GANO) ile Yatay Geçiş ve Merkezi Yerleştirme Puanıyla (Ek Madde 1) Yatay Geçiş.
Eğer sadece AGNO ile geçiş yapmak istiyorsan, genel not ortalamanın genellikle 100 üzerinden en az 60 (veya 4'lük sistemde en az 2.30) olması gerekir. Ancak her üniversitenin kendi belirlediği farklı ortalama şartları olabileceğini unutma, bu yüzden gitmek istediğin üniversitenin senato kararlarını mutlaka incelemelisin.
Diğer bir seçenek ise Merkezi Yerleştirme Puanıyla (Ek Madde 1) yatay geçiş. Bu yöntemde AGNO'na bakılmaz; önemli olan, üniversiteye yerleştiğin yıldaki YKS (eski adıyla ÖSYS) puanının, geçmek istediğin programın o yılki taban puanına eşit veya daha yüksek olmasıdır. Bu şekilde hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere yatay geçiş yapabilirsin.
Her iki durumda da kontenjanlar ve başvuru tarihleri çok önemli, bunları geçiş yapmak istediğin üniversitenin web sitelerinden takip etmelisin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma, ben yanındayım! 💖 Unutma, doğru adımlarla istediğin yere ulaşabilirsin. Bol şanslar dilerim!