Şimdi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü var, oldukça zor bir bölüm, neredeyse bütün Türk dillerini öğreniyorsun lehçelerini falan, bayağı zor. Ben bu bölümü sırf Muğla’da olduğu için seçmek istiyorum, amacım Muğla’ya falan taşınmak, orada okumam lazım önce, sonra taşınacağım, nedenini sormayın, nedeni bu işte, şehir için. Bu bölümü seçeyim mi sizce? Bir de Rekreasyon Yönetimi var Balıkesir’de ama Balıkesir’i sevmiyorum, ölüm fena değil ama birinci sıraya Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon Yönetimi yazdım, ikinci sırada da onu yazmayı düşünüyorum, Çağdaş Türk Lehçelerini Antalya, puanım tam yetmiyor. Muğla’ya Çağdaş Türk Lehçelerine yetiyor, üçüncü sıraya Mersin Rekreasyon var, o da tam yetmiyor ve diğerleri diye gidiyor. Sizce bu sıralama nasıl, Muğla’yı seçmeli miyim, sırf şehir için bu bölüm okunur mu? Amacım Muğla’ya ya da Antalya’ya yerleşmek, orada çevre falan kurmak. Antalya garantili değil ama Muğla net garanti ya da ikinci sıraya yine tam garantiliydi ama Antalya’dan daha garanti Mersin Rekreasyon mu yazayım sizce, ne yapayım?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Özay, bu dönemde aklının karışması, kararsız kalman çok doğal. ✨ Hangi bölümü seçeceğine karar vermek zorlu bir süreç, hele bir de işin içine şehir hayalleri girince daha da karmaşıklaşıyor. Ama endişelenme, bu düşüncelerini seninle birlikte çözümleyebiliriz.
Şimdi gelelim "şehir için bölüm seçilir mi?" soruna… Bu, üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu aslında. Muğla'da olmak senin için çok değerli, bu anlaşılır bir durum. Ancak Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları gibi zorlu ve yoğun bir bölümü, sadece şehir için seçmek, uzun vadede seni yorabilir, hatta mutsuz edebilir. Unutma ki üniversite yılları ve sonrası sadece bir şehirde yaşamak değil, aynı zamanda o mesleği severek yapmak, kendini geliştirmekle de ilgili. 🤔 Bu bölümün içeriği, dersleri, sana ne kadar hitap ediyor? Gerçekten Türk dillerine ve edebiyatlarına bu kadar ilgili misin, bu zorlukları göğüslemeye hazır mısın? Bu soruların cevabı çok önemli.
Diğer yandan Rekreasyon Yönetimi bölümü de var. Akdeniz Üniversitesi senin için ilk sıradayken, Balıkesir'i sevmemen doğal. Mersin de bir alternatif olarak duruyor. Hem şehir hem bölümden alacağın keyif, senin için çok değerli bir denge oluşturur.
Muğla'ya yerleşme hayalin çok güzel, peki bu hayalini gerçekleştirmek için bölümden alacağın verim ve kariyer yolculuğun ne kadar önemli? Hayatının geri kalanında mutlu olacağın bir mesleği seçmek de çok önemli, değil mi? Belki de hem sevdiğin bir bölümü okuyup hem de üniversite sonrasında Muğla'ya yerleşmek için farklı yollar bulabilirsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Sence ne yapayım okuyayım mı bu bölümü istediğim şehir için
Bölümün içeriği sana gerçekten hitap etmiyorsa, sırf şehir için bu riski almamalısın bence. 💡
Ama o şehirde çevre yapmam oraya taşınmam gerekiyor
?