Sözelden 54K yaptım sizce bana Onu Açık neresi gelir ne yazmam lazım
12 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sözelden 54K yaptım sizce bana Onu Açık neresi gelir ne yazmam lazım
Cevap
1Cevap
Sozelde 54.000 başarı değil
Başarı olduğunu soylemedim yapacak bir şey yok bu sıralama ile iyi bir bölüm geliyormu geliyorsa ne bunun hakkında bilgi almak istedim
Sınav açıklandı mı
Evet hemen bak yoğunluk olmadan
Bakiyo
Sonuçların nasıl geldi
Hakkari bomba imha
Komiksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, YKS maratonu bitti ve şimdi tercih dönemi heyecanlı ama bir o kadar da kafa karıştırıcı olabiliyor, değil mi? 🦋 Sözelde 54 bin sıralama hiç de azımsanmayacak bir başarı, tebrik ederim seni! Şimdi gelelim bu sıralamayla sana hangi kapıların açılabileceğine.
Bu sıralama ile hem çeşitli lisans programlarına hem de açıköğretim fakültelerindeki sözel bölümlere yerleşme şansın oldukça yüksek. Özellikle 50 bin ile 60 bin sıralaması aralığında birçok sözel bölümün öğrenci aldığını görüyoruz.
Sözelde 54 bin sıralama ile gelebilecek bazı bölümler ve düşünebileceğin seçenekler şunlar olabilir:
* Öğretmenlikler: Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği ve Coğrafya Öğretmenliği bu sıralamada karşına çıkabilecek popüler seçenekler arasında.
* İletişim Alanları: Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya ve İletişim, Reklamcılık gibi bölümler de genellikle sözelden öğrenci alıyor ve bu sıralama için uygun olabilir.
* Sosyal ve Beşeri Bilimler: Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Sanat Tarihi gibi bölümler de senin için değerlendirilebilir.
* Açıköğretim Programları: Eğer "Onu Açık" derken açıköğretim fakültelerini kastediyorsan, bu sıralama ile açıköğretim fakültelerinin sözel bölümlerine yerleşme olasılığın oldukça yüksek. Örneğin, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde Tarih (Açık Öğretim) gibi bölümler geçmiş yıllarda bu sıralamalara yakın öğrenci almış. Çocuk Gelişimi de sözelden öğrenci alan bir bölüm ve açıköğretimde de seçenekleri mevcut.
ÖSYM'nin her yıl yayınladığı tercih kılavuzunu ve YÖK Atlas gibi platformları mutlaka incelemelisin. Geçmiş yılların taban puanları ve başarı sıralamaları sana çok iyi bir yol haritası sunacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Tercihlerini yaparken içinden gelen sesi dinle ve gelecekte seni mutlu edecek alanı bulmaya çalış. Unutma, her zaman yanındayım!