Ben mezun olduktan sonra 1 kaç kere girdim YKS ama kazanmadım hiç, lisenin verdiği puan artıyor diyorlardı. Şimdi ben hiç kazanmadığım için o puan gitmiş midir yoksa kazanasıya kadar durur mu? Puan arttırma, üniversiteye girmedim yani. Seneye girmek istiyorum da girsem puan yine gelir mi gelmez mi?
22 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Sınav sürecinde bu tür konular kafanı karıştırabilir, hiç merak etme, ben buradayım ve tüm sorularını sabırla yanıtlayacağım. 💖
Şimdi gelelim okul puanı konusuna. Senin durumunda, yani mezun olduktan sonra YKS'ye girip henüz bir programa yerleşmediysen, Ortaöğretim Başarı Puanın (OBP) *silinmez* ve *yarıya düşmez*. 😊 OBP'n, bir programa yerleşip kayıt yaptırmadığın sürece tam katsayıyla hesaplanmaya devam eder. Yani seneye de sınava girsen, lise diploma notundan gelen puanın yerleştirme puanına aynen eklenecektir.
Bahsettiğin "puan artıyor" durumu ise OBP'nin kendisinin artmasıyla ilgili değil, YKS puanına belirli bir katsayıyla eklenerek yerleştirme puanını artırmasıyla ilgili. Bu puan, diploma notunun 0.12 katsayısı ile çarpılmasıyla hesaplanır ve yerleştirme puanına eklenir. Dolayısıyla, sen sınavdan aldığın ham puanın üzerine lise başarı puanının katkısını almaya devam edeceksin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Gelecek yıl için şimdiden plan yapman çok güzel. Unutma, azimle çalıştığında hedeflerine ulaşabilirsin! 💪