Şartları ve atamaları nasıl oluyor? Kazanırsam devlet memuru olarak kaç para maaş alırım iş şartları neler?
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şartları ve atamaları nasıl oluyor? Kazanırsam devlet memuru olarak kaç para maaş alırım iş şartları neler?
Cevap
4Cevap
85 puan ve üzeri olmazsa memurluk bekleme
Aşağı olursa da
Dayın olacak
Ben de girmek istiyorummm
55-60 alırsın. Bölümün var mı liseden?
Spor lisesi mezunuyum
Memur olmak için bi bölüm seçmen lazım. Yani elle tutulur bir şey lazım.
Bölüm ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, sınav maratonunda yorulmuş, endişeli hissetmen çok doğal. Ama hiç merak etme, ben yanındayım! 🦋 Ortaöğretim KPSS ile ilgili aklındaki tüm soruları birlikte aydınlatacağız. Hadi gel, senin için bu süreci biraz daha netleştirelim.
Öncelikle, Ortaöğretim KPSS'ye girebilmek için T. C. vatandaşı olman ve en az lise (ortaöğretim) mezunu olman gerekiyor. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş olmalısın ve kamu haklarından mahrum durumda olmaman önemli. Sağlık durumunun da memurluğa engel teşkil etmemesi şart. Unutma, Ortaöğretim KPSS sadece çift yıllarda yapılıyor, yani 2026 yılında bu sınava girebilirsin. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki bölümden oluşuyor ve toplam 120 soru soruluyor.
Atamalara gelince, Ortaöğretim KPSS puanın (KPSSP94) ile genellikle B Grubu kadrolara başvurabilirsin. Bu kadrolar için merkezi yerleştirmelerle puan üstünlüğüne göre atamalar yapılıyor. Lise mezunları için genellikle 70 ve üzeri bir puan barajı aranıyor ama tabii ki rekabetin yoğun olduğu kadrolarda bu puanlar daha da yükselebiliyor. Bu puanın iki yıl boyunca geçerli olduğunu da aklında tutmalısın.
Peki, maaş ne kadar olur diye merak ediyorsun, değil mi? Temmuz 2026 itibarıyla en düşük memur maaşı 70.224 TL'ye yükseldi. Yeni göreve başlayan bir memurun maaşı da eğitim düzeyi, görev unvanı, hizmet sınıfı, derece ve kademeye göre değişiklik gösterebilir. Mesela, lise mezunu bir teknisyenin net görev aylığı Temmuz 2026 itibarıyla 75.877 TL olarak belirlendi. Maaş hesaplamalarında aile ve çocuk yardımı ödeneği gibi ekler de dahil ediliyor.
İş şartları ise atandığın kuruma ve kadroya göre değişiyor. Ortaöğretim KPSS ile zabıta memuru, infaz koruma memuru, şoför, teknisyen, hizmetli gibi birçok mesleği yapabilirsin. Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi birçok kamu kurumunda görev alma şansın var. İnfaz koruma memurluğu ve zabıt katipliği gibi bazı kadrolar fiziki yeterlilik veya klavye sınavı gibi ek şartlar da isteyebilir, bu yüzden hedeflediğin kadroların özel şartlarını önceden araştırman çok değerli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Her adımda sana destek olmak için buradayım.