Arkadaşlar merhaba bir konuda bir şey danışmak istiyorum rica etsem üniversite ve bölümler hakkında bilgisi olan var mı acaba?
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Az çok
Lisansa tamamlayınca sana artısı ne olcak?
Ön lisans ile yeterli iş imkanı bulamıyor musun?
O zaman 2 yıl daha oku madem hayalin o hayalin için 2 yıl daha oku
Bu sizin ekonomik ve ailesel durumunuza bağlı
İşte başka şehirde okumak veya git gel yapmak sizin durumunuza bağlı değişir. Şehirin uzaklığına göre değişir bir çok parametre var bunu bilmeden bir şey diyemem
Bence zor bi durum her gün gitmem gelmek o yolu
Ama gidiş seçeneklerinizi değiştirmeye çalışın hedefinizi değil
O şehirde konaklamaya çalışın yurtta kalın filan yolunuzu ve yaşam şartınızı kolaylaştırmaya çalışın
İzmirde nasıl bölüm yok ya? Yani git gel 2 şer saat çekerim sabah erken saatler bile olsa diyorsan sen bilirsin ama bence yorucu
Var.
uzun vadede düşünüyorsan dgs daha mantıklıdır çünkü lisans mezunu olunca seçeneklerin artar daha sonra öğretmenlik yüksek lisans veya başka alanlara yönelme şansın olur hemen çalışma hayatına girmek istiyorsan kpss daha uygundur çünkü ön lisans kadrolarına başvurup daha kısa sürede sonuç almaya çalışırsın
Tabı sor
Dırek kpss hıc dusunme, dgs felan ugrasma
Lısans tamamlayınca nr gecıcek elıne, en azından kpss gir atan, ondan sonra dgs yapar lısans almaya calısırsın hem maasını alırsın, dıger turlu hem zaman hem para kaybı
Buyur.
Lisansa tamamla.
Sonra KPSS'ye girersin.
Eğer şehir dışında okumada sıkıntı varsa o zaman KPSS'ye girmen daha mantıklı.
Uzaktan eğitim veren üniler yok mu?
Anladım o zaman KPSS'ye yönel...
O zaman lisans şart. Onun içinde başka şehire taşınmayı göze alman lazım.
Zaman ve maddiyat sıkıntı olmaz mı?
KYK falan da olmaz mı?
Saat ve yolu hesapla eğer zorlarsa KPSS'ye girmek mantıklı olur.
Belki ama az olmaz...
Sürebiliyor. Bence KPSS'ye çalış ve bir yere atan. Şehrinde açıldığı zaman hep çalışıp hem okursun.
Evet, bölümde memur olup okuyan abi vardı jfkfndn
Evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Cemre! ✨ Tabii ki, üniversiteler ve bölümler hakkında bilmek istediğin her konuda sana yardımcı olmak için buradayım. Rehber öğretmen olarak, bu konular benim uzmanlık alanım. Aklına takılan ne varsa hiç çekinmeden sorabilirsin. Bazen insan farklı yaşlarda da yeni yollar arayabiliyor, değil mi? Senin için en doğru yolu bulmana destek olmak beni çok mutlu eder. 😊