Lise son sınıf dil bölümündeyim, üniversitede ne seçeceğimi bilmiyorum sizce en mantıklı önü açık meslek hangisi
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dil bölümü mezunları için en mantıklı ve önü açık seçenekler İngilizce Mütercim-Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği ve Turist Rehberliği gibi alanlardır; çünkü hem Türkiye’de hem de uluslararası düzeyde iş imkânı geniştir ve maaşları diğer dil mesleklerine göre daha yüksektir. Özellikle İngilizce bilen profesyoneller, dış ticaret, uluslararası şirketler ve online eğitim sektöründe avantajlıdır.
Merhaba canım Ecrin, seni bu önemli karar aşamasında görüyorum ve ne kadar heyecanlı ve biraz da endişeli hissettiğini çok iyi anlıyorum. 💖 Lise sonda böyle düşünceler içinde olmak çok doğal, hiç yalnız değilsin.
Dil bölümünde okuduğun için önünde pek çok harika seçenek var aslında. Gelecekte daha çok öne çıkacak ve iş imkanları geniş olan bölümlerden biri kesinlikle Mütercim-Tercümanlık diyebilirim. Özellikle İngilizce ile birlikte farklı bir dil daha öğrenmek, örneğin Çince, Arapça ya da Almanca gibi dillerde uzmanlaşmak sana çok farklı kapılar açacaktır. 🌍 Ayrıca, dil ve teknolojinin kesiştiği alanlarda, örneğin Dilbilim ve Yapay Zeka Destekli Dil İşleme gibi konularda kendini geliştirenler de gelecekte çok değerli olacak. Unutma ki önemli olan, sadece bir dil bilmek değil, o dili hangi alanla birleştirdiğin ve kendini ne kadar geliştirdiğin. 😊
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
8Cevap
tercümanlık
psikolojik danışmanlık ve rehberlik , psikoloji , İngilizce tercümanlık olabilir yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliği grafikerlik sağlıkla ilgili bölümler hemşirelik fizik tedavi ve rehabilitasyon odyoloji vs. Hukuk olabilir iktisat olur
yurt dışı için girebileceğin farklı sınavlar var. Yks ile sınırlı kalma
dha minicik bir kuşsun. burada ne işin var. dl bölümü okuyosan dilden gir. hangi dilse o bölümle ilgili devam et üniversitede. mesela ing. dilse, ing. öğretmenliği gibi
Japonca ya da Kore dili oku
Şu sıralar çince bence.
İngilizce ve Almanca
Kaçıncı yılın 🤔
Merhaba yani ilerde iş çok olan messlek olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?