Eskiden Osmanlı'da bazı illerde medreseler varmış ve okuyan öğrenciler de cidden iyi okuyormuş sizce her yerde üniversite var diye mi okumanın kıymeti kalmadı
6 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskiden Osmanlı'da bazı illerde medreseler varmış ve okuyan öğrenciler de cidden iyi okuyormuş sizce her yerde üniversite var diye mi okumanın kıymeti kalmadı
Her yerde Üniversite var diye işsiz kalıyor gençler. Hepsi aynı bölümleri okuyor. Dolayısıyla yer kalmıyor. Yüzüne bakılmayan işlerin maaşı her zaman daha çok oluyor mesela. Meslek liseleri daha çok önplana çıkması lazım. Osmanlı biraz imkânsızlıktan az okulluydu. Seferberlik yapmışlardı elbette. Okul açma çabaları. Kız çocuklarınında okuması. Çalıştırılan çocukların okula gönderilmesi. Okuyan öğrencilerin yurtdışına gönderilmesi. Bunlar harika şeyler.
Mesela benim bi arkadaş demişti meslek lisesindeki öğrencilere Almanca falan öğretiyorlarmış
Merhaba sevgili Hüdavendigar, bu çok düşündürücü bir soru ve aslında birçok gencin aklına takılan önemli bir konu. 😊 Eskiden eğitim imkanları daha kısıtlıyken, bugünkü gibi her yerde üniversite olmaması, sanki daha özel ve değerliymiş gibi hissettirebilir, değil mi? Ama unutma ki asıl kıymeti belirleyen şey, ne kadar çok üniversite olduğu değil, senin o üniversiteden ne kadar beslendiğin ve kendini ne yönde geliştirdiğin. 📚 Her birimizin kendi öğrenme yolculuğu, kendi hikayesi var. ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
1Cevap
bu ülkede adalet yok
Okumanın kıymeti yok çünkü sanayide çalışan birisi öğretmenden daha çok kazanıyor
Atanmak da sıkıntı zaten
Kolay para kazanmak varken kim 4 sene 6 sene beklesin
Bunun sebebi öğretmenliğin çok tercih edilip sanayiliğin tercih edilmemesi, az rağbet gören meslekler hep daha fazla kazanır. Keşke öğretmenler de güzel paralar kazansa.
Bana kalırsa insanların daha çok emek verdiği kazanmak için 4 sene çalıştığı meslek, ben okumayacağım diye 10 yaşından itibaren tutturup arabalara ilgi salan ( Ticaret veya gerçekten yeteneği olmayan) çocuklardan daha çok para kazanmalılar.
Türkiye'de 10 yaşındaki bir çocuğun da okula gitmesi zorunludur. Devlet ve öğretmenler bunu denetlemekle mesuldür, eğer öğretmenden bahsediyorsanız öğretmenin görevi öğrencisine sahip çıkmaktır. Bir öğretmen asla diğer meslekleri ve insan emeğini küçümsememeli. Bir öğretmen ticaretin ve yeteneğin çok okumakla ilgili olmadığını, kıvrak zekâ ve yetkinlik ile olduğunu bilmeli.
Bu konu hakkında diyeceğim şu kız kardeşimin okulunda çok fazla okumak istemeyen derslerden kopmuş eğitime kültüre hevesi olmayan insanlar dolu onlara neden böyle olduklarını sorduklarında ben sanayiye gideceğim okumak zahmetli gibi cevaplar veriyorlar. Bu sohbetleri öğretmenlerin yüzüne de yansıtarak konuşuyorlar ki hiç bir öğretmen düzgün denetim yapmıyor veya birinin velisine zaten çalışmaya başlayan bir çocuğu çalışmamalı diye savunmuyorlar herkesin alanı yeteneği farklı gerçekten yeteneği olan çocuk gidip o işi yapabilir ama kolay para kazanmak isteyen de o işe girmek zorunda eğitim ile aynı baskı
Benim de zamanında öğretmenim okulu takmayan öğrencilerin sonra pişman olduğunu söylerdi. Çocuk aklı ile hata yapabilirler. Henüz farkında değiller.
Farkında olmamalarının sebebi etrafta okumamayı çok güzelleştiriyorlar ve çocuklar bu kadar büyük karar vermemeli olduğunu düşünüyorum bu yüzden de eğitim kıymetsiz görünüyor eğitim kıymetsiz değil oysaki
Bu dediğine katılıyorum.
Teşekkürler
Rica ederim.
Osmanlı döneminde de her çocuk okuyamiyomuş ama.
Sadece soylu ailelerin çocukları okuyabiliyormuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?