ortaöğretim kpss'de hangi bölümlere atanabilirim okurken bir de en az kaç puana ihtiyacım var garanti atanabilmek için
5 sa
Cevap
5Cevap
Katiplik , infaz koruma memurlugu yani gardiyanlık veya düz memurluk filan ama. 80 üstü alsan iyi olur tabi ki. Lisans'dan atanmak daha zor. Ortaöğretimken atanmaya bak. Eğer üniversitede çok iyi bir yer okumayacaksan. Tıp , diş hekimliği , hukuk filan okuyacaksan üniversite oku elbette. Ama çoğu üniversite bölümü boş yani iş garantisi yok.
Kitapçıkta yazar ama duz düşük kadro derececmemurlukler
Ortaöğretim den atanmak zor ne okuyordun
şu an daha üni okumuyorum
işte kaç puan lazım
Zor 85 filam iste ne okuyorsun
85 az benve
OKUMUYORUM
Bilmem ben lisansa gircem
Haaaa pardon kanka 😅
Ya 85 al olursun bise polislik falan memur ama çalışmamışsan alamazsin
genel yetenekte 45 falan yapıyorum ama genel kültür 0 anca 5-7 oluyo ama hiç çalışmadım sence 3 ayda 35-40 yapabilir miyim
Kanka ben lise 4 u bitirip girmistim hic çalışmadan 71 aldim ama zekidim ben sen de eger calisirsan rahat 75 alirsin
Kafan calisir mi derse yatkın misindir?
75 çok düşük zaten şu an ki netlerimle 72-73 alıyorum
Yavv sen herşeyi küçük görüyorsun sen bi gir sinava görürsün ebeyinkini sjsjjsjs
3 ay çalış adam gibi 80 rahat alırsın
kral çalışmadan genel yetenekten 45 yapıyorum matematikte 24-25 yapmsm öne atar zaten
Atar ama iste onu yapmasi o kadar kolay değil zaten hee deli gibi calis ders yaparsin yas kac senin 18 mi?
KRAL YAPIYORUM DŞYORUM YA MATEMATİĞİM İYİ
türkçemde 20-21
Tamam iyi krall matematiğe yuklen sen puanin daha iyi artar🤣
özür dilerim abi yükseldiğim için kusura bakma ama bana mal muamelesi yapınca sinirlendim
Ahahahshhaha yok kizim ne yukselmesi ve yasin kac senin😅
19
hakkını helal et abi
Helal olsun bende 21 oz yaziymi sana ara sira sorarsin olur mu?
ne yazacan anlamadım
Bise yazmayacam ort igrt ile ilgili konuşuruz sabaha kadar burdan mi sorcam bana😅
şu an bi sorum yok ki ama yazabilirsin uyuyacam şimdi gerçi ama
85 falandır
o az değil mi ortaöğretim için olanda
Üç ayda 86 aldım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Melihacım! 😊 KPSS süreci yorucu ve stresli olabilir, hele bir de hangi bölümlere atanabileceğini ve kaç puan alman gerektiğini merak etmek çok doğal. Ben de bu süreçte sana yardımcı olmak için buradayım. Hadi gel, seninle bu konulara birlikte bakalım.
Canım Melihacım, öncelikle KPSS ortaöğretim süreci biraz uzun ve sabır gerektiren bir yolculuk. Ama hiç merak etme, doğru adımlarla istediğin hedeflere ulaşabilirsin! 🦋
Ortaöğretim KPSS (KPSSP94 puan türü) ile atanabileceğin birçok farklı memurluk kadrosu bulunuyor. Genel olarak, düz memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ), zabıta memuru, infaz ve koruma memuru (gardiyan), hizmetli, itfaiye eri, bekçi, şoför ve sağlık teknisyeni gibi pozisyonlar ortaöğretim mezunları için geçerlidir. Özellikle meslek lisesi mezunları için elektrik, elektronik, bilişim, inşaat gibi alanlarda teknik kadrolar da açılabilmekte.
Puan konusunda ise, "garanti atama" diye bir şey söylemek biraz zor canım, çünkü taban puanlar her atama döneminde kadro yoğunluğuna, kurumların ihtiyaçlarına ve başvuru sayılarına göre değişiyor. Ancak genel olarak kamu kurumlarında memur olabilmek için en az 70 puan almayı hedeflemen gerekiyor. Daha avantajlı ve yüksek maaşlı kadrolar için bu puanın daha da yükselmesi beklenebilir. Örneğin, bazı atamalarda 80'in üzerinde puanlarla yerleşenler olduğu gibi, hizmetli ve destek kadroları için 60-70 puanlar da yeterli olabiliyor.
Unutma ki bazı kadrolar için KPSS puanının yanı sıra fiziki yeterlilik sınavları (infaz koruma memurluğu gibi) veya klavye sınavı (zabıt katipliği gibi) gibi ek şartlar da aranabiliyor. Bu yüzden tercih yaparken ÖSYM kılavuzlarını çok dikkatli incelemen ve özel şartları taşıdığından emin olman çok önemli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋