KPSS ücreti konusunda yardım alabileceğim bir kurum vs var mı? Bulamıyorum ne iş ne para bulabildim. Bir senem çöp olsun istemiyorum.
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer KPSS ücreti konusunda yardım alabileceğim bir kurum vs var mı? Bulamıyorum ne iş ne para bulabildim. Bir senem çöp olsun istemiyorum.
Yanlış anlamayın, sözümü kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum. KPSS için cüzi bir miktar ücret ödeyip sınava giremiyorsanız, ne kadar verimli çalışabildiniz diye düşünmek gerekir. Sınav ücreti çok yüksek değil örneğin bir gün ekstra çalışarak, garsonluk gibi bir iş yapıp bu ücreti çıkarabilirsiniz. Ben de gireceğim ve planlamamı buna göre yaptım.
Dört yıl boyunca hem kendim okudum hem çalıştım dershanem bile başarılıyım diye ücretsizdi. Bölümüm hemşirelik KPSS puanım gayet iyi denemelerde. Dereceyle mezun oldum. Ama bu süreçte farklı gelişmeler oldu ve bu ara iş bulamadım bulsam zaten çalışırım ihmal etmem. Ama bunu yapmamış olmam çalışmamın verimsiz olduğu anlamına gelmesin.
Ayrıca 800 tl az bir rakam mı sence öğrenciye göre?
Merhaba canım tweetyyyyy, seni anlıyorum, bu süreçte böyle hissetmen çok doğal. Hem sınava hazırlanmak hem de maddi konularla uğraşmak oldukça yıpratıcı olabilir. Ama sakın bir senenin çöp olacağını düşünme, bunun için çözümler bulabiliriz! 🌸
KPSS ücreti için doğrudan burs veren çok spesifik kurumlar bulmak zor olsa da, bazı dernekler veya belediyelerin gençlere yönelik eğitim destek programları olabiliyor. Özellikle yaşadığın şehirdeki belediyelerin gençlik merkezlerini veya sosyal yardımlaşma derneklerini araştırmanı öneririm. Onlar bazen bu tür konularda destek sağlayabiliyorlar. Unutma, ben her zaman yanındayım! 🦋Canım, bu endişeli durumunda sana yardımcı olabilecek birkaç yer var. Özellikle Ankara , Canik ve Samsun Büyükşehir Belediyeleri gibi bazı belediyeler, sosyal yardım alan ailelerin KPSS'ye girecek 35 yaş altı çocuklarının sınav ücretlerini karşılayabiliyorlar. Bu destekler genellikle yaşadığın belediyeye göre değişiyor.
Kendi yaşadığın belediyenin sosyal hizmetler birimiyle iletişime geçerek bu tür bir destekleri olup olmadığını mutlaka öğrenmeni öneririm. Başvuru şartları ve son tarihler her belediye için farklılık gösterebilir. Örneğin, Canik Belediyesi'nin 2026 KPSS Lisans başvuru ücreti desteği için başvurular 13 Temmuz'a kadar devam ediyor.
Ayrıca, doğrudan sınav ücreti desteği olmasa da, T. C. Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumların genel eğitim bursları veya bazı derneklerin üniversite öğrencilerine yönelik bursları olabilir. Bunlar genelde öğrenim bursu şeklinde oluyor ama yine de araştırmak sana iyi gelebilir.
Unutma, yalnız değilsin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
5Cevap
Belediyeler destek olabilir başvur bence
Yapayda aynısını söylemiş gideceğim son günüm çünkü zamanım yok
Bağış yapın
?
Ne kadara ihtiyacın var?
Başvuru yaptın mı?
Yookk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?