7 gü

LGS 318 puan 19 dilimle Urfa fen lisesi mi yazayım yoksa başka şehirde şans mı deneyeyim?

LGS'de bugün sonucuma baktım, 318 puanla %19'luk dilime girmişim, OBP puanım da 93. Ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Urfa'da pansiyonlu olan bir fen lisesine yetiyor puanım ama benim için sıkıntı olan şey Urfa'ya karşı fazla önyargılıyım. Nedeni ise ben Urfa'nın ilçesi Hilvan'da okudum ve (herkesten bahsetmiyorum, çoğunluk.) oralı insanlar iğrençti yani ne düzgün bir arkadaşlık vardı ne de düzgün bir ortam, rezalet bir deneyimdi benim için. Ama Hilvan'dan önce, depremden önce Şırnak'ta okumuştum. Şırnak'a karşı çok önyargılıydım, yani dağın başı gibi bir yerdi ama en unutulmaz arkadaşlıklarım orada oldu, aklıma geldikçe özlüyorum. Ayrıca benim babam jandarma astsubay ve işi nedeniyle tayin işlerimiz çok oluyor (Hilvan ve Şırnak da tayin yerlerindendi) bu nedenle Şırnak'ta da tümende kalıyorduk (askeri lojman) ve Şırnak'ta benim gibi arkadaşlarım vesaire vardı ama Hilvan'da hiçbir şekilde kaliteli memur çocuğu arkadaşım olmadı, hepsi ya Urfalı ya da Hilvanlıydı. Sizce ne yapmalıyım? Annem de puanımın çok kötü olduğunu söylüyor (ki haklı) bu nedenle ceza olarak seni Urfa'ya pansiyonlu fen lisesine göndereceğim diyor. Lütfen yardımcı olun, ne yapmam lazım, çok çıkmazdayım.

LGS 318 puan 19 dilimle Urfa fen lisesi mi yazayım yoksa başka şehirde şans mı deneyeyim?