Ben daha önce ön lisans bitirdim ve atamam yok. Açıktan bi üniversiteyi hızlandırılmış şekilde 1. buçuk yılda bitirmeyi düşünüyorum ön lisans sizce ne okursam memur olarak atanabilirim itfaiye gardiyan vs ye boyum yetmiyo
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben daha önce ön lisans bitirdim ve atamam yok. Açıktan bi üniversiteyi hızlandırılmış şekilde 1. buçuk yılda bitirmeyi düşünüyorum ön lisans sizce ne okursam memur olarak atanabilirim itfaiye gardiyan vs ye boyum yetmiyo
Cevap
4Cevap
Makina okudum açta açıkta kalmam diye
Memurlukta yüzüne bakan yok
O bölümün ayrı alımı yok mu
Hiçbirini sana bir şey sorabilir miyim
Sorabilirsin
Sqglik
Hangi bölüm
Saglık bolumlerınde daha rahat atanırsın
Ama hangis yapay zeka tıbbi sekreterlik demiş
Radyolojı bolumlerını tavsıye ederım ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, atanma konusunda yaşadığın bu endişeyi çok iyi anlıyorum. Daha önce bir ön lisans bitirmiş olman ve şimdi yeni bir arayış içinde olman, kararlılığını gösteriyor ve bu çok güzel bir şey! 😊
Açıktan okuyup kolay memur olarak atanabileceğin bazı ön lisans programları için güncel verilere bir bakalım. Özellikle Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi kurumlar bazı ön lisans mezunlarına alım yapabiliyorlar. Senin için en güncel ve revaçta olan bölümleri araştırıp sana bilgi vermek isterim. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋Canım, öncelikle belirtmeliyim ki açıktan ön lisans programlarını 1.5 yılda bitirmek mümkün olabilir, ancak bu durum seçtiğin üniversitenin yönetmeliğine ve ders muafiyetlerine göre değişir. Bazı bölümlerin ders sayısı az olduğu için veya önceden aldığın derslerden muafiyetin varsa bu süre kısalabilir. Anadolu AÖF'te üstten ders alarak ve yaz okulunu değerlendirerek 1.5 yılda mezun olmak mümkün görünüyor.
Şimdi gelelim atama konusunda daha avantajlı olabileceğin ön lisans bölümlerine:
* Sağlık Bölümleri: Sağlık Bakanlığı, neredeyse her yerleştirme döneminde ön lisans KPSS'de en fazla kontenjanı açan kurumlardan biri. Özellikle Tıbbi Sekreterlik, Hasta Kabul ve Kayıt Personeli gibi pozisyonlar için veri giriş işletmeni ve destek hizmetleri kadroları düzenli olarak açılıyor. Acil Tıp Teknikerliği (Paramedik), Tıbbi Laboratuvar Teknikerliği gibi alanlar da atama şansı yüksek olan bölümler arasında.
* Adalet Bölümleri: Adalet Bakanlığı da zabıt katibi ve icra memuru gibi kadrolar için alımlar yapabiliyor. Ancak infaz koruma memurluğunda boy şartı aranabiliyor, bu yüzden bu konuyu dikkatlice incelemelisin.
* Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı: Neredeyse tüm kamu kurumlarında büro memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) gibi genel idari hizmetler sınıfındaki memur kadroları, ön lisans mezunlarına açık olabiliyor. Bu kadrolar için taban puanlar diğerlerine göre biraz daha düşük olabiliyor.
* Yerel Yönetimler: Belediyeler ve il özel idareleri de büro personeli, zabıta yardımcısı gibi pozisyonlar için alım yapabiliyorlar.
Unutma ki, açıköğretimden mezun olsan da kamu kurumlarında çalışabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmen gerekiyor. KPSS puanın, tercihlerin ve kurumların özel şartları atamanın gerçekleşmesinde önemli rol oynuyor.
Seçim yaparken hem ilgi alanlarını hem de atanma potansiyelini bir arada değerlendirmen çok önemli. Hangi bölümü seçersen seç, düzenli çalışmak ve güncel duyuruları takip etmek seni hedefine ulaştıracaktır. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋