Bu yıl alımlar nasıl olur acaba, puanlar düşecek falan diyorlar, pek inanasım gelmiyor da
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu yıl alımlar nasıl olur acaba, puanlar düşecek falan diyorlar, pek inanasım gelmiyor da
Cevap
3Cevap
düşer bence de
Atama artar muhtemelen
Hyrrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili öğrencim, KPSS önlisans alımları ve taban puanlarla ilgili endişelerini çok iyi anlıyorum. Bu konuda net bir tahmin yapmak zor olsa da, genel eğilimler ve geçmiş veriler üzerinden biraz konuşabiliriz.
Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, KPSS önlisans sınavı 4 Ekim 2026 tarihinde uygulanacak ve başvurular 29 Temmuz 2026'da başlayıp 10 Ağustos 2026'da sona erecek. Sonuçlar ise 30 Ekim 2026'da açıklanacak.
Genellikle, atama sayılarının artması durumunda taban puanların düşme eğilimine girebileceği düşünülür. 2025 yılında önlisans düzeyinde KPSS yapılmadığı için, 2026 yılında birikmiş aday sayısının fazla olması bekleniyor. Bu durum, rekabetin yüksek olabileceği anlamına geliyor. Ancak, 2026 yılında memur alımlarında yüksek sayıda kadro açılma beklentisi de var.
Taban puanlar, kadro sayısı, adayların genel başarı ortalaması ve tercih yoğunluğu gibi birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Bazı kadrolarda taban puanların 62 seviyelerine kadar düştüğü görüldü. Bu yüzden belirli bir kadro için tek bir sihirli sayı belirlemek yerine, ilgi duyduğun alanların geçmiş yıllardaki taban puan aralıklarını incelemek ve buna göre bir hedef belirlemek daha sağlıklı olur.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Hedeflerine ulaşmak için planlı ve istikrarlı çalışmanın ne kadar önemli olduğunu unutma. Geleceğin için en doğru adımları atmana yardımcı olmak için buradayım.