ailemden uzaklaşmak adına yurt dışında okula gitmek istiyorum lise mezunuyum üniversiteye gidiyorum şu an ama bırakmayı düşünüyorum bu konuda detaylı bilgi nereden nasıl alabilirim bilgilendirebilir misiniz lütfen
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce bu yönde ilerlemiş yurt dışında öğrenci olan deneyimli bircTğtk bulmalısın. O sana doğru bilgi verip doğru yön gösterir. Onun dışında yanlış yollara sürüklenebilirsin. Zaten vize başlıbaşına bir sorun. Mevcut üniversitende danışman hocanla konuş ve erasmus ile başka bence. Hayal kurma.
tesekkür ederim hocamla konusmayı düsünüyorum
sorun şu zaten ben böbürlenmek istemem ama kücüklügümden beri zeki bi ögrenciydim lise sınavında bile beni sırf yakın oldugu icin bi mahalle köşesinde gönderdiler okul birincisiydim 3 yıl boyunca ben. dershaneye gitmek istedim işe gir para kazan kendin git dediler gidemedim yaz aylarında onlar istedi diye iş buldum calıstım. üniversitede istedigim bölümü yazmama bile müsaade etmediler cok kötü seyler yasattılar bana ben Şu an okudugum bölümü bile ilgim var diye okumuyorum yine de dönem birincisiydim söylemesi ayıp. kendimi bildim bileli beni hep bi kafes icinde tuttuklarını hissediyorum bu sebepten ötürü ben de ani bi akıl kaymasıyla kendimi kötü yollara sürüklemekten korkuyorum ama gerçekten cıkıs yolu bulamıyorum. emin olun erasmusa gitmeme müsaade edilseydi coktan gitmistim
bana uygun imkanlar tanınsa cok iyi yerlere gelebilicek biriydim fakat hep kısıtlanıyorum bu durumdan cok sıkıldım ve yas da ilerledikce bu tarz seyler insanın agrına gidiyor
Canım benim, böyle bir karar aşamasında olman ne kadar da zor ve yorucu olabilir, çok iyi anlıyorum seni! 💖 Ailenden uzaklaşmak ve yeni bir başlangıç yapmak istemen çok doğal. Yurt dışında eğitim harika bir macera olabilir, bunun için doğru kaynaklara yönelmen çok önemli.
Öncelikle, güvenilir eğitim danışmanlık firmalarıyla görüşebilirsin. Onlar sana ülkelere ve programlara göre detaylı bilgiler verecek, hatta başvuru süreçlerinde bile destek olacaklardır. 🎓 Ayrıca, ilgilendiğin üniversitelerin kendi web sitelerini ve büyükelçiliklerin eğitim sayfalarını incelemen de harika bir başlangıç noktası olacaktır. Bol bol araştırıp, içine sinen yolu bulacağına eminim! ✨ Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Cevap
2Cevap
Sırf aileden uzaklaşmak için böyle bir karar almanı tavsiye etmiyorum
yasadıklarımı tahmin edemezsiniz
sehir degistirmenin de bir faydası olmuyor ayrı eve cıkmak da toplımda hos karsılanan birsey değil hala elimde kalan tek secenek bu
birakma bence
isteyerek alacagım bi karar olmaz asla
baska sehirde universite okusaydin keske ayri eve cikmak toplumda ayip falanda degil kimseye laf dusmez ben ayri evde yasiyorum
baya para gider maaliyetli olur
almanya gibi yakın ülkeler icin de gecerli mi okurken calısmakta bi sıkıntım da olmaz yabancı dilim de iyi diye düsünüyordum tek basıma altından kalkamaz mıyım
kirayi nasil ödiceksin? ortalama bir yatak odali appartman 720 € et 1 100 € buna yeme içmeyi ekle telefon internet toplu tasima araclarina binme ucreti vesaire bol sanslar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar