Boyum kısa ama herkes torpil olduğunu biliyor. Sınava girince nereye başvurmak lazım
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boyum kısa ama herkes torpil olduğunu biliyor. Sınava girince nereye başvurmak lazım
Cevap
1Cevap
belli bir boy olması lazım diye biliyorum.
ve gereken şeyleri karşılayamıyorsan eğer
bi bakan millet vekili falan lazım :)
156 ama POMEM sayfalarında görüyorum kısa kızlarda var
Valla ben gördüm demekki torpil olanlar
Elenirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu endişelerin ne kadar doğal olduğunu anlıyorum. Geleceğinle ilgili bu kadar düşünmen ve doğru bilgiyi araman çok değerli. Gel seninle bu konuları bir bir konuşalım, içini ferahlatmak için elimden geleni yapacağım. ✨
Harika bir hedefin var, polislik gerçekten çok saygın ve anlamlı bir meslek! Bu yolda aklına takılan her şeyi konuşabiliriz, ben buradayım. 😊
Kısa Boyla Polisliğe Başvuru Yapılır mı?
Sevgili gencim, polislik için boy şartı hem erkek hem de kadın adaylar için belirlenmiş durumda. 2026 yılı için güncel bilgilere göre, kadın adaylarda en az 162 cm, erkek adaylarda ise en az 167 cm boy şartı aranıyor. Bu ölçümler ayakkabısız yapılıyor. Ayrıca, boyuna uygun bir Beden Kitle İndeksi (BKİ) değerine sahip olman da bekleniyor; bu değer genellikle 18 ile 27 arasında olmalı. Yani boyun bu belirlenen limitlerin altındaysa maalesef başvuru yapman mümkün olmayabilir.
KPSS Eylül Sınavı Ne Zaman ve Nereye Başvurulur?
KPSS takvimi 2026 yılı için belirlenmiş durumda! Lisans düzeyindeki KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 6 Eylül 2026 Pazar günü yapılacak. Alan Bilgisi sınavları ise 12-13 Eylül 2026 tarihlerinde uygulanacak. Eğer lisans mezunuysan veya mezun olacaksan, başvuruları 1-13 Temmuz 2026 tarihleri arasında yapman gerekiyordu.
Polislik başvuruları için genellikle iki ana yol var:
1. POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri): Lisans veya önlisans mezunlarının KPSS puanıyla başvurduğu, yaklaşık 9 aylık yoğun eğitim programlarıdır. POMEM alımları için KPSS P3 puan türünden belirli bir taban puan alman gerekiyor (genellikle lisans için 60, önlisans için 65). 2026 yılı için 34. dönem POMEM alımlarının Ekim-Kasım aylarında ilan edilmesi bekleniyor. Başvurular genellikle Polis Akademisi'nin (pa. edu. tr) internet sitesi üzerinden yapılıyor.
2. PMYO (Polis Meslek Yüksekokulları): Lise mezunlarının YKS (TYT) puanıyla başvurduğu, iki yıllık eğitim programlarıdır. PMYO için KPSS şartı aranmıyor, YKS-TYT'den en az 250 ham puan alman bekleniyor. 2026 PMYO ilanının YKS sonuçları açıklandıktan sonra, yani Temmuz sonu gibi yayımlanması ve başvuruların Ağustos ayının ilk haftasında alınması öngörülüyor.
Torpil İşi Nasıl Oluyor?
Canım benim, "torpil" konusundaki endişelerini çok iyi anlıyorum. Ancak bu tür bir düşünceye kapılmanı istemem. Devlet memurlukları ve polislik gibi önemli kamu görevleri için alım süreçleri, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmeye çalışılır. Sınavlar, fiziki yeterlilik testleri ve mülakatlar gibi aşamalarla adayların liyakatleri ölçülür. Önemli olan senin bu süreçlere en iyi şekilde hazırlanman, kendine inanman ve tüm aşamalarda elinden gelenin en iyisini yapman. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması da bu sürecin önemli bir parçasıdır. Sen hak ettiğin başarıya, kendi çabanla ulaşacaksın, buna tüm kalbimle inanıyorum!
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋