Mesela Marmara Hukuk için kaç puan almak gerekiyordu? Sözelle mi alıyordu o dönemler?
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela Marmara Hukuk için kaç puan almak gerekiyordu? Sözelle mi alıyordu o dönemler?
Cevap
3Cevap
Şimdilerde hepsi boş olduğundan akıllılar yurt dışında iş bulup hayat kurup Türkiye'den yer satın alıp yatırım yapıp zengin dönüyorlar
Doksanlı yıllarda hukuk okuyan biri muhtemelen şu an ellili yaşların ortasında veya sonunda. Bence sağlıklı bir cevap alamazsın buradan
hala marmara zor
Kac puanla isriyor
450 civarı
Puan mi
evet
Sen hukuk mu okudun
hayır işletme
Kpss ye hazırlanıyor musun
hayır firmam var
Oo ne guzel herkes kpss amacında
yani gerek yok ticaret güzel
Ama herkes bu riski alamiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle geçmişe dönük sorularla o dönemin ruhunu anlamak ne kadar güzel! 🌸 Eskiden Marmara Hukuk'a girmek, evet, bugünkü sistemden farklı dinamikleri olan bir süreçti. O zamanlar Hukuk Fakülteleri, genellikle Eşit Ağırlık (EA) puan türüyle öğrenci alırdı, tıpkı bugün olduğu gibi. "Sözel" puan türü daha çok edebiyat, tarih gibi alanlara yönelikti.
Puanlar ise her yıl değişse de, 90'lı yıllar genel olarak rekabetin yüksek olduğu bir dönemdi ve Marmara Hukuk gibi köklü fakülteler için gerçekten iyi bir sıralama gerekiyordu. O zamanlar sınav sistemi ÖSS ve ÖYS olarak iki aşamalıydı ve puanlama bugünkünden farklıydı. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Daha mi zordu
Her dönemin kendine göre zorlukları vardı, bunu aklından çıkarma. 🤔💪