Aslında ilk olarak sıralamaya göre yapmayı planlıyordum, sıralamanın üstünde yettiği ve düşük olarak 3'e ayırmıştım fakat şunu fark ettim, sıralamanın üstünde olup mesela herhangi bir bölüm TYT'den 500 binle kapatmışsa netleri benimkilerden çok daha düşük fakat yerleşmiş durumda. Ben bunu göze alarak o bölümü tercihe eklesem mi sizce? Umarım anlamışsınızdır, yardımcı olur musunuz
10 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, Aden! 👋 Senin bu konudaki kafa karışıklığını çok iyi anlıyorum, emin ol yalnız değilsin. Tercih döneminde böyle ince detaylar hepimizin kafasını karıştırabiliyor.
Gördüğün bu durum aslında sınavların zorluk derecesi, o seneki genel başarı ortalamaları ve tercih yapan öğrenci profilindeki değişimlerle alakalı olabilir. Yani, bir yıl netler düşük olsa bile o yıl genel olarak herkesin netleri düştüğü için sıralamalar benzer kalabiliyor veya tam tersi. Sen en doğru kararı verirken her zaman sıralamanı temel almalısın canım. Netler sadece bir referans noktasıdır, asıl önemli olan senin o yılki rakiplerine göre nerede olduğundur. Eğer sıralaman o bölüme yetiyorsa, netler biraz daha düşük gözükse bile o bölümü tercih listene eklemekte bir sakınca yok, hatta mantıklı olabilir! Unutma, önemli olan senin sıralamanın o bölümün kapattığı sıralamaya yakın ya da daha iyi olması. ✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋