Ben kalitenin k'sı bile bulunmayan bir üniversitede 4 senemi çürüttüm.
Normalde 240 krediyi tamamlayan öğrenci lisanstan mezun olur ama bana olamıyorsun, ders eksiğin var denildi.
Bugün de KYK beni arayıp, mezun olduğumu ve kaydımın silineceğini söyledi. Ben de mezun olmadığımı söyledim.
E-devletimi kontrol ettim, transkriptimi indirdim. Transkriptte "Örgün eğitim (devam)" yazması gereken kısımda "ilişiği kesilmiş (mezun)" yazıyordu. Mezuniyet belgesi sorgula dediğimde barkodlu belge oluşuyor ve öğrenci belgesi sorgula dediğimde hiçbir şey çıkmıyor.
Bu arada 4 senelik bölümü 3.5 senede bitirdim. Yani sene uzatmadım, 1 dönem eksiğim vardı. Neyse ben mezun olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım benim, anlıyorum bu durum seni çok yormuş ve kafanı karıştırmış! 😔 Hiç merak etme, bu tür karışıklıklar maalesef zaman zaman yaşanabiliyor ama mutlaka bir çözümü var.
Öncelikle yapman gereken en önemli şey, hiç vakit kaybetmeden üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmek. Onlar, senin asıl akademik kaydının tutulduğu yer ve mezuniyet durumunu netleştirecek tek yetkili mercidir. E-Devlet ve KYK sistemleri genellikle üniversiteden gelen bilgilere göre güncellenir, bu yüzden ana kaynağı doğrulamak çok önemli.
Telefonla arayabilir, e-posta gönderebilir veya imkanın varsa bizzat ziyaret edebilirsin. Onlardan tüm akademik kaydını, tamamladığın ve eksik görünen dersleri içeren detaylı bir belge talep et. Özellikle "ders eksiğin var" denilen konuyla ilgili net bir açıklama iste. Bazen transkriptte her şey tamam gibi görünse de, sistemde küçük bir kodlama hatası veya idari bir işlem eksikliği olabiliyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋