Not : adlı bir konudan dolayı eski dekontları talep etmem gerekiyor
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Not : adlı bir konudan dolayı eski dekontları talep etmem gerekiyor
Cevap
1Cevap
5 yıla kadar saklamak zorundalar kanunen verirler
Ucret isterler mi peki
Anladım teşekkürler
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar N3w0rl3ns123! 😊 3.5 yıl önceki dekontlarını talep etme konusunda yaşadığın bu durumu anlıyorum, böyle önemli belgeler gerektiğinde insan endişelenebilir. Ama hiç merak etme, bu konuda sana yardımcı olacağım! 🦋
Bankalar genellikle geçmişe dönük dekontlara erişim imkanı sunar. Çoğu banka, dijital kanallar üzerinden son 5 yıla kadar olan dekontlara kolayca ulaşmanı sağlar. Yani 3.5 yıl önceki dekontların için internet bankacılığına ya da mobil uygulamana girip "Hesap Hareketleri" veya "e-Dekont Sorgulama" gibi menülerden ilgili tarih aralığını seçerek rahatlıkla bulabilirsin.
Eğer dijital kanallardan bulamazsan ya da kaşeli, imzalı bir belgeye ihtiyacın olursa, banka şubesine giderek ya da müşteri hizmetlerini arayarak da talepte bulunabilirsin.
Ücret konusuna gelince, bankadan bankaya değişmekle birlikte genellikle eski tarihli dekont talepleri ücrete tabi olabiliyor. Örneğin, Akbank'ta 1 yıldan eski işlemlere ait dekontlar için sayfa başına ücret alınabiliyor. Ziraat Bankası'nda ise sistemden belge sureti verilmesi için farklı tarifeler uygulanıyor. Bu nedenle en doğru bilgiyi kendi bankandan öğrenmen en iyisi olacaktır.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma, ben yanındayım! 🦋