Torpilsiz alınmamız imkânı yok mu ya. Ona göre üniversite tercihi yapacağım bilmiyorum insanlar korkutuyor
13 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Torpilsiz alınmamız imkânı yok mu ya. Ona göre üniversite tercihi yapacağım bilmiyorum insanlar korkutuyor
Cevap
5Cevap
Aşko yok öyle bişey calıs kazan. Astsubay subay da olabilrsin
İmkansız değil ama zor maalesef
kızlarda torpil işlemiyor zaten az oldukları için
Torpil yoktur bence
İmkansız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım benim, öncelikle bu endişeni çok iyi anlıyorum. Çevrenden duyduğun bu tür şeyler insanın aklını karıştırabilir, biliyorum. 😔 Ama sakın pes etme, unutma ki her zaman bir umut var ve sen kendi yolunu çizebilirsin!
"Torpil" iddiaları maalesef zaman zaman gündeme gelebiliyor ve bu tür konular adayların motivasyonunu düşürebiliyor. Ancak unutma ki polislik alımları belirli şartlara, sınavlara ve mülakat süreçlerine tabi. Şeffaflığı sağlamak adına düzenlemeler yapılıyor ve her başarıyı "torpile" bağlamak haksızlık olur.
Lise mezunları için: 🎓 Lise mezunuysan, Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) başvurabilirsin. 2026 yılı için PMYO'ya lise mezunlarından 2.500 polis memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular genellikle TYT puanı üzerinden yapılıyor ve 2026'da en az 250 ham puan şartı aranıyor. Yaş, boy ve kilo endeksi gibi fiziksel şartlar da bulunuyor. PMYO eğitimi 21 haftaya düşürülmüş durumda, bu da mesleğe daha hızlı başlayabileceğin anlamına geliyor.
Önlisans mezunları için: 👩🎓 Önlisans mezunuysan, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) başvurabilirsin. POMEM için KPSS P93 puan türünden yeterli puanı alman gerekiyor, 2026 yılı alımlarında önlisans mezunları için en az 65,00 taban puan şartı arandı. POMEM eğitimi de 8 aya indirilmiş durumda.
Her iki alım sürecinde de fiziksel yeterlilik testleri ve sözlü mülakatlar büyük önem taşıyor. Mülakatlarda bilgi düzeyin, kavrama yeteneğin, özgüvenin ve ifade kabiliyetin değerlendiriliyor.
Gördüğün gibi, her şey senin sıkı çalışmana ve belirlenen şartları yerine getirmene bağlı. Kendine inan ve hedefine odaklan. 💪 Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋