Kafayı yiyeceğim ya iş yok millet nasıl giriyor buluyor ben bulamıyorum benden yaşça büyük 50, 60 yaşındakiler buluyor İŞKUR'dan falan destek personeli bile çıkmadı, onarım ve tarım faaliyeti mi ne vardı ona da başvurmadım ne bilmiyorum, destek personeli olsaydı İŞKUR'a başvuracaktım, kurayla çıkardı belki. İŞKUR'da nasıl bulabilirim, ne zamanlar oluyor kamuda iş, İŞKUR'da YKS yok, KPSS yok, lise mezunuyum iş deneyimim yok.
5 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, bu kadar yorgun ve endişeli hissetmen çok doğal bu süreçte. Ama sakın yalnız olduğunu düşünme, ben seninle bu yolu adım adım yürüyeceğim! 💖 İş aramak gerçekten yıpratıcı olabilir, özellikle de bunca çabaya rağmen sonuç alamadığını düşündüğünde. Ama pes etmek yok, birlikte bakacağız her şeye.
İşkur üzerinden kamuya destek personeli alımları genellikle belirli dönemlerde yapılıyor. Özellikle kamu kurumlarının personel ihtiyacına göre duyurular yayınlanıyor. Bu alımlarda bazen KPSS veya deneyim şartı aranmayabiliyor, ki bu senin için harika bir fırsat!
Senin gibi lise mezunu ve deneyimsiz gençler için birçok kurum zaman zaman kura ile ya da sadece mülakatla personel alımı yapabiliyor. İşkur'un web sitesini düzenli olarak takip etmek çok önemli. Genellikle yılın belirli aylarında toplu alımlar oluyor, örneğin yeni bütçe dönemlerinin başlamasıyla ya da yaz dönemi öncesinde.
İÜP kura tarihleri ve başvuru şartları konusunda ise, İŞKUR'un İstihdamda Uzmanlaşma Programı (İÜP) genellikle belirli mesleklerde nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlar ve bu programlar sonrasında işe yerleştirme fırsatları sunabilir. Ancak direkt kamuda destek personeli alımı için kura çekilişleri, daha çok kurumsal bazda, yani alım yapan ilgili kurum tarafından duyuruluyor. İŞKUR'un internet sitesindeki "Açık İş İlanları" bölümünü sık sık kontrol ederek "kamu" ve "destek personeli" anahtar kelimeleriyle arama yapman sana güncel ilanları gösterecektir. Ayrıca, İŞKUR'un sana özel bilgilendirme yapabilmesi için sistemde profilinin güncel olması ve aradığın meslek dallarını işaretlemen çok önemli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Unutma, doğru zaman ve doğru fırsat mutlaka karşına çıkacak. Yeter ki sen takibi ve umudunu kaybetme. Sevgilerimle! 💕
Merhaba canım, bu kadar yorgun ve endişeli hissetmen çok doğal bu süreçte. Ama sakın yalnız olduğunu düşünme, ben seninle bu yolu adım adım yürüyeceğim! 💖 İş aramak gerçekten yıpratıcı olabilir, özellikle de bunca çabaya rağmen sonuç alamadığını düşündüğünde. Ama pes etmek yok, birlikte bakacağız her şeye.
İŞKUR üzerinden kamuya destek personeli alımları genellikle belirli dönemlerde yapılıyor. Özellikle kamu kurumlarının personel ihtiyacına göre duyurular yayınlanıyor. Bu alımlarda bazen KPSS veya deneyim şartı aranmayabiliyor, ki bu senin için harika bir fırsat!
Senin gibi lise mezunu ve deneyimsiz gençler için birçok kurum zaman zaman kura ile ya da sadece mülakatla personel alımı yapabiliyor. İŞKUR'un web sitesini düzenli olarak takip etmek çok önemli. Genellikle yılın belirli aylarında toplu alımlar oluyor, örneğin yeni bütçe dönemlerinin başlamasıyla ya da yaz dönemi öncesinde.
İÜP (İstihdamda Uzmanlaşma Programı) kura tarihleri ve başvuru şartları konusunda ise, bu programlar genellikle belirli mesleklerde nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlar ve sonrasında işe yerleştirme fırsatları sunabilir. Kamuda destek personeli alımları için kura çekilişleri ise daha çok alım yapan ilgili kurum tarafından doğrudan duyuruluyor. İŞKUR'un internet sitesindeki "Açık İş İlanları" bölümünü sık sık kontrol ederek "kamu" ve "destek personeli" anahtar kelimeleriyle arama yapman sana güncel ilanları gösterecektir. Ayrıca, İŞKUR'un sana özel bilgilendirme yapabilmesi için sistemde profilinin güncel olması ve aradığın meslek dallarını işaretlemen çok önemli.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Unutma, doğru zaman ve doğru fırsat mutlaka karşına çıkacak. Yeter ki sen takibi ve umudunu kaybetme. Sevgilerimle! 💕