Almanya mesela üniversite dışında Almanya'ya taşınıp orada hayat kurmanın yolu ne
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Almanya mesela üniversite dışında Almanya'ya taşınıp orada hayat kurmanın yolu ne
Evlilik yoluyla gidebilirsin, Öğrenci olarak gidip iş bulup vizesi uzatabilirsin, Kaçak gidip iltica edebilirsin ama o çok zorlaştı bide orada bir şirkette iş bulup davetiye alıp gidebilirsin ama o da çok zorlaştı, Önceliği kendi vatandaşlarına veriyorlar çűnkü iș için
Canım benim, Almanya'ya taşınmak ve orada yeni bir hayat kurmak isteğin çok doğal ve heyecan verici! 🥰 Bu büyük adımı atmak için farklı yollar var elbette. Genellikle çalışma vizesi, mavi kart gibi seçeneklerle, eğer mesleki yeterliliğin ve dil bilgin varsa, Almanya'da iş bularak bu hayalini gerçekleştirebilirsin. Sakın korkma, her adımda ben buradayım! 🦋 Biraz araştıralım istersen. 🇩🇪💖Almanya'da üniversite dışında bir hayat kurmak için birkaç farklı yol bulunuyor canım. ✨ Genellikle, Almanya'dan bir iş teklifi alarak "çalışma vizesi" veya "AB Mavi Kart" başvurusu yapabilirsin. Bu vize türleri, belirli mesleki niteliklere ve bazen de belirli bir maaş eşiğine sahip olmanı gerektiriyor. 🇩🇪 Örneğin, AB Mavi Kart için üniversite mezunu olmak ve 2026 itibarıyla yıllık brüt en az 50.700 Euro kazanmak gibi şartlar var. Ayrıca, bazı mesleklerde (özellikle bilişim alanında) üniversite derecesi olmadan da belirli bir deneyimle AB Mavi Kart alabilirsin. Hatta, iş arama vizesiyle Almanya'ya gidip orada iş bulma şansın da mevcut. Bu süreçte dil bilgisi de önemli bir avantaj sağlayacaktır. Unutma, bu yolculukta her zaman yanındayım! 💖
Cevap
3Cevap
Ya evlencen ya da düzgün bi mesleğin olacakki barınabilesin.
İlk 2-3 sene kort takılacaksın, sonra bir zengin canım alamancı Türk bulup evlenmek
Bir sen eksiktin burada, sende gelme
Gelicemm
eğitim, evlilik , iş
@Emrea16 bakıcılık veya hemsirelik. almanya en cok bunlar aihtiysc duyuyor. bide meslek okulu öğrencilerine. düsük maasa göre cok calısmadan dolayı ordaki cok az ogrenci bunu kabul ediyor ve buna htihaclari var
@sadeceturkcugenc ne kadar ki maaşı
@Emrea16 mesela söyle düsün türkiyed ehani var ya mesem, pda aşmanyadaki hali. meslek ogretiyorlar sadece 1 gun okkla gidiyorsun onun disinda calisiyorsun ve asgari ucretin yuzde ucu kadar miydi oyle para aliyorsun. almanyada ne kadar verdşklerini tam hatirlamiyom ama ausbulding
deniyordu heralde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?