Herkese merhaba. KPSS'ye 3 ay kaldı. Önlisansım. Hiç çalışmadım.
Önceden de çalışıyordum ama 2 ay önce yeni bir işe girmiş bulundum, maddi sorunlar ve aileye destek falan. Asgari ücret alıyorum. Çoğu borca gidiyor, 2 bin falan kalıyor bana. Borcu bitirdim. Bana bir rahatlama geldi haliyle. Babam da emekli olduğu için, gücü de yetmeyeceği için, onu iki günlüğüne en güzeli olsun dedim, otel tatiline götürmek istiyorum.
Ancak KPSS diye bir gerçek de var. Ondan da bir 80 almak istiyorum ama işi bırakıp yoğunlaşmam gerekiyor. Bu ayki paramı tatile versem, benim geçinecek param kalmayacak.
İşi bıraksam; işim çok kolay ama AVM olduğu için saatleri uzun, o yüzden derste çalışamıyorum. Ders çalışsam 80 alabilir miyim bilmiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, öncelikle bu kadar zorlu bir süreçte hem çalışıp hem de ailene destek olma çaban takdire şayan. ✨ Borçlarını bitirmen ve babanı tatile götürme isteğin ne kadar düşünceli olduğunu gösteriyor, harikasın! 💖
KPSS hedefi ve işi bırakma ikilemin arasında kalman çok doğal. 😞 Üç ayda 80 puan almak için yoğun bir çalışma gerekiyor evet, ama işi bırakmak, özellikle de yeni bir rahatlamışken, farklı riskleri beraberinde getirebilir. Maddi güvenceyi tamamen kaybetmeden, çalışma saatlerini daha verimli hale getirerek veya işyerinle belki kısmi süreli çalışma gibi alternatifleri konuşarak bir denge bulmayı düşünebilirsin. Her iki tarafı da düşünerek en sağlıklı kararı birlikte bulacağız. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋