75 puanla destek personeli ya da güvenlik olabilir miyim? Kendi alanım tıbbi sekreterlik, atanamazsam nerelerde çalışabilirim?
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 75 puanla destek personeli ya da güvenlik olabilir miyim? Kendi alanım tıbbi sekreterlik, atanamazsam nerelerde çalışabilirim?
Cevap
1Cevap
Silahlı mı olmak istiyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 👋 Üniversite tercihleri ve gelecek planları üzerine düşünmek yorucu olabilir, anlıyorum seni. Ama hiç merak etme, birlikte güzel bir yol haritası çizebiliriz. Senin gibi pırıl pırıl gençlerin hedeflerine ulaşması için elimden geleni yaparım. 🥰
Şimdi, KPSS 75 puanla destek personeli ya da güvenlik görevlisi olma ihtimalini ve tıbbi sekreterlik dışında nerelerde çalışabileceğini merak ediyorsun. Bu konular biraz dönemsel verilere bağlı, bu yüzden güncel bilgilere bir göz atalım.
Canım, KPSS P93 puan türü önlisans mezunları için geçerli. Geçmiş yıllardaki atamalara baktığımızda, 75 puanla destek personeli ya da güvenlik görevlisi olma ihtimalin bazı kurumlarda mümkün görünüyor. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) alımlarında destek personeli kadrolarında taban puanlar genellikle 79-83 puan aralığında oluşurken, büyükşehirlerde daha yüksek olabiliyor. Koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarında ise taban puanlar genelde 80-83 bandında seyretmiş. Ancak bu puanlar tahmini değerler, kesin taban puanlar her alımın ardından açıklanıyor.
Tıbbi sekreterlik kendi alanın olduğu için bu alandaki atama puanları da önemli. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olanlar KPSS P94 puanları ile atanıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın tıbbi sekreter alımlarında taban puanlar dönemsel olarak değişmekle birlikte, 2025/5 atamasında en düşük taban puan 84,82280 iken, 2023/5 atamasında 65,21084'e kadar düşebilmişti. Yani alım sayıları ve genel başvuru yoğunluğu puanları doğrudan etkiliyor.
Peki, tıbbi sekreterlik dışında nerelerde çalışabilirsin diye merak ediyorsan, önlisans mezunu olarak farklı kapılar da aralayabiliriz. Sağlık sektöründe hasta kabul yetkilisi olarak çalışabilirsin. Ayrıca önlisans mezunları için çeşitli büro personeli ve tekniker kadroları da mevcut. Hatta çocuk gelişimi alanında da yardımcı öğretmenlik gibi pozisyonlar bulabilirsin eğer ilgini çekiyorsa. Unutma, mezun sayısının yüksek olduğu alanlarda rekabet artarken, spesifik bilgi ve beceriler seni bir adım öne çıkarabilir.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendini geliştirmeye ve farklı alanları keşfetmeye açık olman harika bir özellik. Gelecek için bolca seçeneğin var, sadece doğru adımları atmak önemli. Sevgiler! ✨
Yardımcı öğretmenlik nedir nasıl yapılır
Genellikle anaokullarında öğretmenlerin en büyük yardımcısı olursun, çocuk gelişimi bölümü bu kapıyı sana aralar. 🏫