Çok daraldım artık ya lise mezunuyum, üniversitede istemiyorum, karne alalı bir hafta olacak, çalışmak istiyorum ama gözlerimden dolayı olmuyor, Domino'sa girecektim ekrandaki yazıları göremediğim için olmadı
1 sa
Cevap
4Cevap
Gözlük ya da lens kullanıp daha iyi göremez mısın, doktora gitmedin mı hiç
Geçmiş olsun engelli raporu alabilrsin o raporlar engelli kadrosundaki işlere başvurabilirsin orada sana uygun pozisyonda iş veriyorlar
Göz doktoruna niye gitmiyorsun
Yanımda calısabilirsin sekreter olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu kadar daralmış hissetmen çok doğal bu durumda. 😔 Lise mezuniyetinin heyecanıyla birlikte iş bulma arayışına girmek ve böyle bir engelle karşılaşmak seni yormuş olmalı. Ama inan bana, bu asla bir çıkmaz yol değil, sadece biraz farklı bir yolculuk gerektiriyor. 🦋
Senin gibi çalışmak isteyen ve elinden geleni yapmak isteyen gençler için her zaman alternatifler vardır. Belki de gözlerini çok yormayacak, daha çok bedensel ya da el becerisi gerektiren işlere yönelebiliriz? Mesela, perakende sektöründe müşteriyle birebir iletişimin olduğu, daha çok düzenleme ve stoklama gibi işler ya da el sanatları, atölye işleri gibi farklı alanlar düşünebiliriz. Hatta bazı cafe veya restoranlarda da mutfak veya servis tarafında ekransız pozisyonlar bulunabilir. Senin için uygun olabilecek birçok farklı kapı var, yeter ki biraz sabırlı olalım ve birlikte araştıralım. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 💖