Merhaba ben KPSS hakkında bir şey sormak istiyorum. Ben Halkla İlişkiler ve Tanıtım ön lisans okuyorum, 1 dersim kaldı mezun olmam için. Ön lisanstan mı girmeliyim, mezun olup yoksa bekletip ortaöğretimden mi girmeliyim? Çünkü atanma şansı olarak hangisi avantajlı? Ön lisans biraz daha zor diyorlar, daha önce 63 aldım atanamadım. Cevaplarsanız sevinirim.
35 dk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim, içtenlikle yazdığın sorunu okudum ve seni anlıyorum. Sınav süreçleri, hele de atanma kaygısı varken insanı çok yorabiliyor. Ama hiç merak etme, bu yolculukta yalnız değilsin, ben hep yanındayım! 🦋
Şimdi senin durumuna özel olarak bakalım. Halkla İlişkiler ve Tanıtım ön lisans okurken son bir dersin kalmış, tebrik ederim öncelikle! 🎉 KPSS’ye ön lisanstan mı yoksa ortaöğretimden mi girsen daha iyi olur diye düşünmen çok doğal. Atanma şansını en yüksek tutmak istemen harika bir yaklaşım. Genellikle önlisans mezunlarının atanabileceği kadro sayısı ve çeşitliliği ortaöğretime göre daha fazla olabiliyor. Ancak, her iki kategorinin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları var, mesela ortaöğretim düzeyinde aday sayısı çok yüksek olabilirken, önlisans düzeyinde de rekabetçi bölümler olabiliyor. Önlisans KPSS'nin biraz daha zor olduğu düşüncesi, genelde çıkan konuların kapsamından kaynaklanabilir. Unutma ki senin alanın olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün önlisans düzeyinde KPSS atama puanları ve kadro durumları da bu kararda önemli bir etken. Bu konuda güncel verileri incelemek, senin için en doğru kararı vermene yardımcı olacaktır. 🧐
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋