Selam arkadaşlar önümüzdeki sene lisans KPSS'ye hazırlanmayı düşünüyorum, zabıt kâtipliği veya mübaşirlik için hazırlanacağım. Lisans mezunuyum, her yıl KPSS'ye girmeye hakkım var ama bu bölümler KPSS B grubuna dahil sanırım ve çift yıllarda mı girmek gerek KPSS'ye? Mesela ben 2027'de girsem aldığım puanla 2028'de başvuru yapamıyor muyum, her yıl alım yapılıyor ama? Bilenler anlatabilir mi rica etsem
17 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam canım, kariyer yolculuğunda böyle kafa karışıklıkları yaşaman çok doğal, hiç endişelenme! 🤗 Senin için bu süreci aydınlatmak adına elimden geleni yapacağım.
Öncelikle lisans mezunları için KPSS B grubu puanları 2 yıl geçerlidir. Yani aldığın puanı iki yıl boyunca kullanabilirsin. Ancak önemli bir nokta var: KPSS B grubu sınavları lisans mezunları için sadece çift yıllarda yapılıyor (örneğin 2024, 2026 gibi). Bu, zabıt kâtipliği veya mübaşirlik gibi B grubu kadrolara atanmak için çift yıl puanlarının kullanıldığı anlamına geliyor.
Sen 2027'de KPSS'ye girsen bile, o yıl alacağın puan B grubu merkezi atamalarda kullanılamaz çünkü 2027 tek bir yıl. Zabıt kâtipliği ve mübaşirlik alımları genellikle Adalet Bakanlığı tarafından yapılıyor ve bu alımlarda da KPSS B grubu P3 puan türü esas alınıyor. Adalet Bakanlığı'nın ilanlarını takip ederek güncel alım tarihlerini görebilirsin.
Yani, zabıt kâtipliği veya mübaşirlik gibi pozisyonlar için 2026 KPSS'ye girmen ve bu sınavdan alacağın puanı kullanman gerekecek. Eğer 2026 KPSS'ye giremezsen, bir sonraki B grubu lisans sınavı olan 2028'i beklemen gerekecek canım.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kendine iyi bak ve planlamanı bu bilgilere göre yapmaya çalış. Unutma, sabır ve doğru adımlarla hedefine ulaşırsın. 💕