Uni puanım az çok belli istediğim bölüm
bu iki şehiri de tutuyor Muğla Aydın falan da tutuyor ama oralar çok pahalı sakinlik sessizlik huzur arıyorum ulaşım sıkıntısı olmasını istemiyorum arabam boyum 205 dolmuşa binemiyorum ulaşımı rahat olsun otobüs seferleri sık olsun gerekirse 30 dk 1 saat önceden gider beklerim orada sessizlik sakin huzur öğrenci dostu az çok aktivitenin olduğu ulaşımın kolay olduğu yer neresi başka şehirde olur
bu iki şehiri de tutuyor Muğla Aydın falan da tutuyor ama oralar çok pahalı sakinlik sessizlik huzur arıyorum ulaşım sıkıntısı olmasını istemiyorum arabam boyum 205 dolmuşa binemiyorum ulaşımı rahat olsun otobüs seferleri sık olsun gerekirse 30 dk 1 saat önceden gider beklerim orada sessizlik sakin huzur öğrenci dostu az çok aktivitenin olduğu ulaşımın kolay olduğu yer neresi başka şehirde olur
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım, üniversite tercihi ne kadar önemli bir karar, seni bu düşünceli süreçte yalnız bırakmayız hiç merak etme! 🥰 Çanakkale ve Balıkesir arasında bir seçim yapmak, hele ki kriterlerin bu kadar netken, detaylı bir bakış gerektirir.
Bana kalırsa, senin aradığın sakinlik, huzur ve öğrenci dostu ortam açısından Çanakkale bir adım öne çıkıyor gibi duruyor. 🌅
Çanakkale, genel olarak sakin ve huzurlu bir öğrenci şehri olarak biliniyor. Özellikle üniversite kampüslerinin şehre yakınlığı ve gelişmiş toplu taşıma ağı sayesinde ulaşım oldukça rahat. Şehir merkezinde belediye otobüsleri ve abonman kart uygulamaları sayesinde öğrenci ulaşımı daha ekonomik hale getirilmiş. Hatta bazı dönemlerde öğrencilere ücretsiz servis imkanları da sunulabiliyor. Ancak bazı otobüs hatları (örneğin Ç3) şehri biraz dolaştırabiliyor, bunu bilmende fayda var. Ayrıca, merkez ilçe öğrencilerin ilk tercihi oluyor ve sosyal imkanlar da burada yoğunlaşmış durumda. Bozcaada, Gökçeada, Gelibolu gibi gezilecek yerler ve tarihi dokusuyla sosyal aktiviteler açısından da zengin.
Balıkesir de sakin ve öğrenci dostu bir şehir, kiraların büyük şehirlere göre daha uygun olduğu belirtiliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere ulaşım desteği sağlıyor ve abonman kartlarla uygun fiyatlı biniş imkanları sunuyor. Hatta sınav haftalarında ücretsiz toplu taşıma gibi uygulamaları da mevcut. Ancak, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü'nün şehir merkezine biraz uzak olması sabah ve akşam saatlerinde otobüslerde yoğunluğa neden olabilir. Genel olarak toplu taşımanın Çanakkale'ye kıyasla daha sorunlu olduğunu söyleyenler de var.
Senin boyun uzun olduğu için dolmuş yerine otobüs tercihin çok mantıklı. Hem Çanakkale hem de Balıkesir'de otobüs seferleri mevcut ve öğrenci abonmanları sayesinde daha uygun fiyata seyahat edebilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Hangi şehri seçersen seç, inanılmaz güzel bir üniversite hayatı seni bekliyor.