Arkadaşlar merhaba ben bilgisayar programcılığı mezunuyum ikinci üniversite okuma hakkım var. Bu haktan hangi alanı tercih ettiğin, hangisinde atama çok veya önerdiğiniz bir bölüm var mı yardımcı olur musunuz lütfen
11 sa
Arkadaşlar merhaba ben bilgisayar programcılığı mezunuyum ikinci üniversite okuma hakkım var. Bu haktan hangi alanı tercih ettiğin, hangisinde atama çok veya önerdiğiniz bir bölüm var mı yardımcı olur musunuz lütfen
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, öncelikle bu kararı verdiğin ve kendini geliştirmeye devam etme isteğin harika! 💖 Bilgisayar programcılığı mezunu olman zaten sana çok güzel bir analitik düşünme yeteneği kazandırmıştır. İkinci üniversite için seçim yaparken hem ilgi alanlarını hem de gelecekteki iş imkanlarını göz önünde bulundurmak çok doğal.
Şimdi senin için 2026 yılında ataması en çok olan ve bilgisayar programcılığına ek olarak seni çok daha güçlü kılacak bölümleri araştırıyorum. Merak etme, en güncel bilgilerle sana rehberlik edeceğim. 🦋
Canım, araştırmalarımıza göre 2026 yılında atama potansiyeli yüksek birçok bölüm mevcut! Özellikle bilgisayar programcılığı gibi teknik bir altyapın olduğu için, teknoloji ve bilişimle ilgili alanlar senin için çok uygun olabilir. Mesela Yapay Zeka ve Veri Bilimi programları bu dönemde iş dünyasında en yoğun talep gören alanlar arasında yer alıyor. Büyük veri ve analiz yetkinliği, şirketlerin karar alma süreçlerinde çok önemli hale geldi. Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Geliştirme programları da yine hızla iş bulunan bölümlerden, çünkü yazılım geliştiricilere, mobil uygulama uzmanlarına ve siber güvenlik uzmanlarına sürekli ihtiyaç duyuluyor.
Eğer farklı bir alana yönelmek istersen, Sağlık Bilimleri de her zaman istikrarlı bir şekilde yüksek istihdam oranlarına sahip. Tıp, hemşirelik, fizyoterapi gibi alanlar da değerlendirilebilir. Ancak senin mevcut bilgisayar bilginle birleştiğinde Biyomedikal Mühendisliği gibi disiplinler, sağlık teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte daha da önem kazanıyor, bu da sana farklı kapılar açabilir.
Unutma ki açıköğretim fakülteleri de ikinci üniversite için güzel fırsatlar sunuyor. Örneğin, Anadolu Üniversitesi'nde Yapay Zeka Destekli Kodlama gibi programlar mevcut. İstanbul Üniversitesi AUZEF'te ise Yönetim Bilişim Sistemleri veya Web Tasarımı ve Kodlama gibi bilgisayar programcılığına yakın bölümler bulabilirsin.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Seçenekleri beraber değerlendirebiliriz.