Arkadaşlar her okulun kendi kuralları var ve okuldan okula değiştiğini biliyorum ama çoğunluğunun kuralı aynıdır herhalde diye düşünüyorum
1) vakıf üniversitelerinin yaptığı tercih indiriminden nasıl yararlanıyoruz yani tercih listemiz nasıl olmalı genelde ilk 5 yazınca veya ilk 3'ün birinde olunca tercih indirimi çıkıyormuş yani şöyle olur mu
1 X okulu
2 X okulu
3 X okulu
4 X okulu
5 X okulu yazmak gerekli yoksa
1) Tek tercih X üniversitesi
Direkt tek tercih X okulu yapsak da tercih indiriminden yararlanabiliyor muyuz?
2) Tercih indirimli yerleştikten sonra okul tercih indirimli yerleştiğimizi nasıl bilecek. Sistemden onlara düşüyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Tercih dönemi yaklaştıkça bu tür soruların aklını kurcalaması çok doğal, hiç endişelenme. Seni çok iyi anlıyorum ve bu konuda sana yardımcı olmak için buradayım. Hadi gel, bu indirim konusunu biraz açalım. 🎓
Harika bir soru sormuşsun, birçok öğrencinin merak ettiği bir konu bu! Vakıf üniversitelerinin tercih indirimleri, her üniversitenin kendi belirlediği koşullara göre değişiyor olsa da, genel bir çerçeve çizmek mümkün. Hadi bakalım detaylara! 💖
1) Tercih İndiriminden Nasıl Yararlanılır?
Genellikle vakıf üniversiteleri, kendi programlarını tercih listende üst sıralara yazmanı teşvik etmek amacıyla indirimler sunar. Bu indirimler, "ilk 3 tercih", "ilk 5 tercih" veya "ilk sırada tercih" gibi farklı şekillerde karşına çıkabilir.
* Ardışık Tercihler: Bazı üniversiteler, örneğin Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi gibi, farklı bölümlerini ilk tercih sırasından itibaren art arda tercih edip herhangi birine yerleşen öğrencilere indirim sağlayabiliyor. İstanbul Medipol Üniversitesi de yerleştiğin program öncesindeki tüm tercihleri kendi üniversitesinden yapanlara %40'a varan indirim uygulayabiliyor.
* Belirli Sıralar: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde ise, ilk 4 sırada üniversitenin programlarından birine yerleşenlere indirimler sunuluyor: 1. sırada %25, 2. sırada %20, 3. sırada %15, 4. sırada %10. İstanbul Gedik Üniversitesi de ilk üç tercihinden herhangi birinde yerleşenlere %20 indirim uyguluyor.
* Tek Tercih: "Tek tercih X okulu yapsak da indirimden yararlanır mıyız?" diye sormuşsun. Bu da yine üniversitenin kendi şartlarına bağlı canım. Bazı üniversiteler tek tercihi kabul edebilirken, bazıları belirli bir tercih sırası veya kendi programlarından art arda tercih etme şartı arayabilir. Ufuk Üniversitesi, ilk tercihinde üniversiteye yerleşenlere veya yerleştiği program öncesindeki bütün tercihlerini kendi programları arasından yapanlara %10 tercih indirimi yapıyor. Bu yüzden, hedeflediğin üniversitenin kendi web sitesindeki burs ve indirim koşullarını mutlaka kontrol etmelisin. ✨
2) Okul İndirimli Yerleştiğimizi Nasıl Bilecek?
Sınav sonuçları ve tercih yerleştirmeleri ÖSYM tarafından yapıldığı için, sen tercih indirimli bir programa yerleştiğinde, bu bilgi üniversiteye ÖSYM sistemi üzerinden otomatik olarak bildirilir. Yani sen ekstra bir başvuru yapmana genellikle gerek kalmaz. Ancak yine de, kayıt sürecinde üniversitenin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçip teyit almak her zaman iyi bir adım olacaktır. 📞
Unutma, her vakıf üniversitesinin kendi burs ve indirim yönergesi var, bu yüzden mutlaka ilgilendiğin üniversitelerin web sitelerini detaylıca incelemelisin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋