Arkadaşlar merhaba, bir konuda bir şey danışmak istiyorum rica etsem çocuk gelişimi bölümü hakkında bilgisi olan var mı acaba fikir alabilir miyim?
1 gü
Cevap
4Cevap
Açıköğretim fakültesi var örgün var. 2. Üniversite kayıtlıyım okumak için değil de otobüste öğrenci basmak için kayıt olmuştum zaten üni mezunuyum gerek duymadım bidaha bitirmeye. Sorabilirsin istediğini.
Açıköğretim çocuk gelişimi kapatılmadımı
Hmm baktım da 2025 de kapatılmış evet.
Ben 2 yıllık mezunuyum DGS ile 4 yıla tamamlamak mantıklı mı örgün de olsa
Bende önlisans mezunuyum DGS ile bende seneye sosyoloji üzerinden tamamlayacağım İSG uzmanıyım o bölümden açık. Yani mantıklı örgünde olsa. Ben açıktan tamamlayacağım. Güzel bir işim var işimi kaybetmek istemiyorum. Senin vaktin zamanın yılların varsa DGS ile tamamlayabilirsin.
Bulunduğum şehirde de yok bu bölüm
Başka bir şehirde okumak zorundasın o zaman. 2 sene dişini sıkarsın.
Ailem de direkt kpss ye çalış diyo
Eğer yaş geçmişse biraz kpssyi zorlaman daha mantıklı olur. Lisansa tamamlayıp kpssye bakarsan lisans kpsssi hem daha zor hem de ataması da zor. İçinde lisans mezunu ukte kalacaksa örgünden hallet. Ben içimde ukte kaldığı için dgsden tamamlamayı düşünüyorum yoksa memurlukla işim olmaz ta şırnağa hakkariye atayacaklar da bilmediğim memlekette kira verecem bide hiç uğraşamam. Sen iyi düşün bu üniversite işini. Ya kpssye çalış ya da örgünden DGS ile 4 e tamamla.
Örgünden okumak istiyorum ama zor nerde kalıcam ki başka şehirde
Yurtta kalma imkanın olmaz mı
Yok ya yurtta yapamam
O zaman yapacak bir şey yok
Yani?
Şehir dışında istediğin bölüm için ev kirasını kim karşılayacak?
Yani bence çok önü açık değil ama istiyorsan oku
Tamamla kız o zamann tabi
Yok be saçmalama hiçbir şey için geç değil hele okumak için asla
Arkadaşım var güzel bölüm diyor
Neyini soruyırsun ki?
Güzel bölüm çözelde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım Cemre, hoş geldin! 😊 Çocuk Gelişimi bölümü hakkında bilgi almak istemen çok güzel bir adım. Bu bölüm, çocukların doğumdan gençlik dönemine kadar fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini tüm yönleriyle anlamaya odaklanır. 👶👧👦
Mezun olduğunda anaokulları, özel eğitim merkezleri, hastaneler veya aile danışmanlığı gibi birçok farklı alanda çalışma fırsatın olabilir. Çocuklarla iç içe olmak ve onların gelişimine katkıda bulunmak sana çok keyif verecektir. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋