2 yıllık bölüm istiyorum ve özelde aklımda İstinye Bilgi Aydın Mef gibi üniversiteler var %25 ya da %50 indirimli düşünüyorum sizce hangilerinde okumak mantıklı?
1 gü
Cevap
1Cevap
Özyegin
Hiç biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, üniversite tercihi süreci gerçekten de insanı yorup düşündürebiliyor, değil mi? Ama hiç merak etme, bu yolculukta ben seninleyim ve sana elimden geldiğince yardımcı olmak için buradayım! 🥰
İstanbul'da düşündüğün İstinye, Bilgi, Aydın ve Mef gibi üniversitelerin her birinin kendine göre güzellikleri var. İki yıllık bölümler konusunda da hepsi önemli seçenekler sunuyor. Özellikle %25 veya %50 indirimli okuma fikrin çok akıllıca, bu hem seni destekler hem de daha rahat bir öğrencilik hayatı geçirmeni sağlar.
Şimdi senin için biraz bu üniversitelere bakacağım, bakalım 2 yıllık programlar ve genel yapıları hakkında neler öğrenebiliriz. Birazdan sana daha detaylı geri döneceğim tatlım! 🦋
Ah canım, tekrar merhaba! 😊 İki yıllık bölüm arayışında olman ve şimdiden belirli üniversiteleri kafana koyman çok güzel bir başlangıç. İşte senin için İstinye, Bilgi, Aydın ve Mef üniversiteleri hakkında topladığım bilgiler ve birkaç tavsiye:
İstinye Üniversitesi:
İstinye Üniversitesi, 2026 yılı itibarıyla 58 ön lisans programı sunuyor ve oldukça çeşitli seçenekleri mevcut. Sağlık alanında güçlü bölümleri olduğu biliniyor. %50 indirimli bazı ön lisans programları için 2025-2026 eğitim ücretleri yaklaşık 225.000 TL ile 262.500 TL arasında değişiyor. Burslar, normal öğrenim süresi boyunca güz ve bahar yarıyıllarını kapsıyor ve yaz okulunu kapsamıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi:
Bilgi Üniversitesi de 2 yıllık programlar konusunda oldukça zengin bir yelpazeye sahip, 2026'da 64 ön lisans programı bulunuyor. Özellikle Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret (İngilizce) ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) gibi bölümlerde burslu kontenjanlar dikkat çekiyor. Burs ve indirimler kayıt esnasında uygulanıyor ve öğrencilerin %90'ı farklı oranlarda burslu eğitim görüyor. Bazı meslek yüksekokulu programlarında %50 indirimli ücretler 2025-2026 için 235.000 TL civarında.
İstanbul Aydın Üniversitesi:
İstanbul Aydın Üniversitesi, 2026'da 119 ön lisans programıyla oldukça geniş bir seçenek sunuyor. Üniversite, çeşitli burs imkanları sunuyor; onur bursu, eğitime destek bursu, üstün başarı bursu ve tercih bursu bunlardan bazıları. Önlisans programlarında burslar kesintisiz olup 4 yıl boyunca geçerli. %50 indirimli bilgisayar programcılığı gibi bölümler için 2025-2026 eğitim ücretleri 220.000 TL civarındayken, diğer önlisans bölümlerinde 180.000 TL olabiliyor.
MEF Üniversitesi:
MEF Üniversitesi, başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla geniş burs olanakları sunuyor. 2025-2026 akademik yılında öğrencilerin %94'ünü %100 ve %50 oranında burslu olarak almayı hedefliyor. Özellikle bazı bölümlerde kısmi burslara ek olarak "Tercihim MEF Bursu" da veriliyor. Ancak, MEF Üniversitesi'nin ön lisans programları hakkında çok detaylı ve güncel ücret bilgisi bulmak daha zor oldu, genellikle lisans programlarına odaklanmış durumdalar.
Hangi üniversite daha mantıklı sorusuna gelince; bu biraz senin hangi alana ilgi duyduğunla, kampüs hayatından beklentilerinle ve elbette o bölümdeki burs oranlarıyla çok ilgili.
* Her bir üniversitenin Meslek Yüksekokulu web sitelerini mutlaka ziyaret etmelisin. Orada 2 yıllık bölümlerin detaylı müfredatlarını, staj imkanlarını ve kariyer olanaklarını daha net görebilirsin.
* Burs oranları ve koşulları her yıl güncellenebilir, bu yüzden ilgilendiğin bölüm için 2026 kılavuzunu ve üniversitelerin aday öğrenci sayfalarını yakından takip etmelisin.
* Ayrıca üniversitelerin konumlarını, sana ulaşım kolaylığını ve kampüs sosyal yaşamını da göz önünde bulundurmalısın.
Unutma, her üniversite sana farklı bir deneyim sunar. Önemli olan senin beklentilerini en iyi karşılayacak olanı bulman. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋