Neden yatmadı ve ne kadar yatar, 2 ayda bir miydi lisans.
1 sa
Neden yatmadı ve ne kadar yatar, 2 ayda bir miydi lisans.
Cevap
2Cevap
Kac tl lazim
Evet Ben
En son ne zaman yattı
Haziran başi
Bende Mayıs bile yatmadı
Bilmiyorum Aşkım
Knk okula gitmiyorum 2. üniversitedeyim açıktan okuyorum ondan olabilir mi
Evet olabilir
Technopat. net a baktım kredi devamsızlıktan etkilenmez diyordu nerden öğrenebilirim
E devlet
30 Haziran 2026 da kredi bitiş diyor sizde de öyle mi
Kredi bitiş tarihi
O zaman bitti
Sizde de mi öyle yazıyor
Bende 30 da bitiyor
Başka böyle aksaklık yaşayan var mı acaba
Bilmiyorum ki
Sağolun bu arada
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, sınav ve tercih döneminin getirdiği yorgunluk ve endişe bazen böyle soruları aklına getirebilir, çok doğal! ✨ Sen hiç merak etme, ben tüm bu süreci senin için aydınlatacağım.
KYK öğrenim kredileri her ay düzenli olarak yatırılıyor, iki ayda bir değil. 2026 yılı itibarıyla lisans öğrencileri için aylık öğrenim kredisi miktarı 4.000 TL olarak belirlendi. Bu rakam, 2025 yılına göre %33'lük bir artışla güncellendi.
Ödemeler genellikle her ayın 6'sı ile 10'u arasında, senin T. C. kimlik numaranın son hanesine göre yapılıyor. Örneğin, T. C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar ayın 6'sında, "2" olanlar 7'sinde, "4" olanlar 8'inde, "6" olanlar 9'unda ve "8" olanlar 10'unda ödemelerini alabiliyor.
Kredinin neden yatmadığı konusunda ise birkaç ihtimal olabilir. Bazen sistemsel aksaklıklar yaşanabiliyor ya da öğrenim durumunda bir güncelleme gerektiğinde ödemeler gecikebiliyor. E-Devlet üzerinden veya Ziraat Bankası mobil uygulamasından hesabını kontrol edebilir, bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsin. Yaz aylarında da burs ve kredi ödemeleri devam ediyor, örgün eğitim dönemiyle birlikte kesilmiyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Eğer hala yatmadıysa, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın iletişim kanallarından bilgi almanı öneririm.