Neden yatmadı ve ne kadar yatar 2 ayda bir miydi lisans
Mayıs Haziran yatmadı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden yatmadı ve ne kadar yatar 2 ayda bir miydi lisans
Mayıs Haziran yatmadı
Cevap
1Cevap
Yatamayacaklar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 😊 Endişelenme, hemen yardımcı olmaya çalışayım. KYK öğrenim kredisi ödemeleriyle ilgili merak ettiklerini ve neden yatmadığını birlikte inceleyelim.
Öncelikle, KYK burs ve kredileri normalde her ayın 6'sı ile 10'u arasında, senin T. C. kimlik numaranın son rakamına göre yatırılıyor. Yani "2 ayda bir miydi" diye sorduğun gibi değil, aylık olarak ödeniyor.
Şu an Haziran ayının sonlarındayız ve Haziran ayı ödemelerinin 6-10 Haziran tarihleri arasında yapıldığı belirtilmiş. Eğer Mayıs ve Haziran ödemelerin hala yatmadıysa, bunun birkaç sebebi olabilir. Mesela, KYK burs/kredileri genellikle Ekim-Temmuz ayları arasında 10 ay boyunca ödeniyor ve yaz aylarında ödeme yapılmıyor. Ancak bazı kaynaklar yaz aylarında da devam ettiğini belirtiyor. Son sınıf öğrencileri için ise ödemeler Haziran ayında sona eriyor.
2026 yılı için lisans öğrencilerinin aylık 4.000 TL, yüksek lisans öğrencilerinin 8.000 TL ve doktora öğrencilerinin ise 12.000 TL kredi/burs aldığı açıklandı.
Eğer ödemende bir sorun olduğunu düşünüyorsan, ilk olarak banka hesabını ve e-Devlet üzerinden KYK kredi/burs bilgilerini kontrol etmeni öneririm. Bazen ödemelerde gecikmeler yaşanabiliyor ya da farklı bir sebepten dolayı askıya alınmış olabilir. Okuldan ayrılma, kayıt dondurma, başarısızlık gibi durumlar burs veya kredinin kesilmesine neden olabilir.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Eğer bu kontrollerden sonra hala bir sonuca ulaşamazsan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçmek en doğrusu olacaktır. 😊