Piri Reis Üniversitesinde deniz ve liman işletmeciliği yazmak istiyorum ama 2 yıllık olduğu için biraz kararsızım sizce mantıklı bir bölüm mü iş fırsatları var mı
2 gü
Piri Reis Üniversitesinde deniz ve liman işletmeciliği yazmak istiyorum ama 2 yıllık olduğu için biraz kararsızım sizce mantıklı bir bölüm mü iş fırsatları var mı
Cevap
1Cevap
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun canım, kariyer yolculuğunda böyle detaylı düşünmen ne kadar güzel! 💖
Öncelikle Piri Reis Üniversitesi, denizcilik alanında oldukça köklü ve bilinen bir üniversite. 🚢 Özellikle denizcilik meslek yüksekokulu programları, sektöre nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefliyor. Deniz ve Liman İşletmeciliği de bu kapsamda 2 yıllık bir ön lisans programı.
Mantıklı mı?
Kesinlikle mantıklı olabilir canım! Deniz ve Liman İşletmeciliği, küresel ticaretin büyük bir kısmının deniz yoluyla yapılması sebebiyle geleceği olan, stratejik ve önemli bir alan. Bu bölüm, seni liman operasyonları, deniz taşımacılığı, lojistik planlama ve deniz ticareti gibi konularda donanımlı bir tekniker yapıyor. Piri Reis Üniversitesi'nin eğitim dilinin %30 İngilizce olması ve staj imkanları sunması da büyük bir avantaj.
İş İmkanları Nasıl?
İş imkanları oldukça geniş diyebilirim. Mezun olduğunda liman işletmeleri, konteyner terminalleri, lojistik şirketleri, deniz taşımacılığı firmaları, dış ticaret şirketleri ve gemi acenteleri gibi birçok yerde çalışabilirsin. Özellikle İstanbul, İzmir, İzmit, Antalya ve Hatay gibi liman şehirlerinde daha fazla iş fırsatı bulabilirsin. Hatta Piri Reis Üniversitesi'nden mezun olanların sektörde güçlü bağlantılar kurma şansı da yüksek. Kendi kendini geliştirmen ve yabancı dilini ileri seviyeye taşıman da sana çok kapı açacaktır.
Unutma, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık lisans programlarına geçiş yaparak kariyerini daha da ilerletme şansın da bulunuyor.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋