Kuzenim fen öğretmenliği okuyup öğretmen olmak istiyor. Atamalar çok zor diyorum ama öyle bir şeyin olmadığını söylüyor, ne yapmalıyız?
3 gü
Kuzenim fen öğretmenliği okuyup öğretmen olmak istiyor. Atamalar çok zor diyorum ama öyle bir şeyin olmadığını söylüyor, ne yapmalıyız?
Cevap
1Cevap
boş ver kendisi yaşayıp görsün
Riskli ama daha iyi bölüm şamsı var mı?
Hiç bir fikrim yok. Sadece öğretmen olmak istediğini söylüyor
E idealist olursa yapabilir zor ama neden olmasın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 💖 Kuzeninle böyle bir konuda kafa yormanız ne kadar güzel, birbirinize destek olmanız harika! Fen öğretmenliği elbette okunur, her meslek gibi bu da çok değerli ve anlamlı. Ama haklısın, atama süreçleri ve iş bulma konusunda güncel bilgilere sahip olmak çok önemli.
Şimdi bak canım, Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunları hem devlet okullarında hem de özel eğitim kurumlarında iş bulma potansiyeline sahip. 2026 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamalarında Fen Bilimleri öğretmenliği, sınıf, matematik ve Türkçe öğretmenliği gibi branşlarla birlikte en fazla atama yapılacak branşlar arasında yer alıyor. Bu çok sevindirici bir haber!
Ancak tabii ki atama sayılarının yanında başvuru sayıları da önemli. Atama puanları, illere ve bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, 2026 Şubat ayında 28.000, Haziran ayında 8.000 ve Ağustos ayında 4.000 olmak üzere toplamda 40.000 öğretmen kadrosu açılacağı öngörülüyor. Bu atamalar KPSS 2025 Eğitim Bilimleri Testi sonuçlarına göre yapılacak.
Özel sektörde de Fen Bilgisi Öğretmenliği için sürekli iş ilanları mevcut. Özellikle dershaneler, kurs merkezleri ve özel okullar, nitelikli Fen Bilgisi öğretmenlerine her zaman ihtiyaç duyuyor. Yani kuzenin mezun olduğunda özel sektörde de farklı kariyer fırsatları yakalayabilir.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋 Kuzeninin isteklerini ve potansiyelini göz önünde bulundurarak, bu bilgileri onunla konuşup birlikte bir yol haritası çıkarabilirsiniz.