Evet, kendi bölümümden değil de başka meslek, normal düz memurluğu var mı
4 gü
Cevap
5Cevap
Bende gircem önlisanstan bilen varsa banada söylesin kac puanla nerelrre atarnirim
Bölümüne göre değişir söyle izah edeyim bölümünü
Ben halkla ilişkiler mezunuyum kendi bölümümden istemiyorum normal düz memurluk istiyorum lisans bu arada bunun için kpss a grubuna mi girmem lazim
Halkla ilişkilerin a kadrosunu hatırlayamadım ama varsa şayet uzman yardımcılığı vs de başlar. İşletme iktisata falan var da o da olabilir iibf bölümü sonuçta. Onun harici 4001 yani düz memur alan olursa o kodda başvuru yapabilirsin.
Ben halkla ilişkiler ile ilgili bi meslek istemiyorum mesela başka bi normal düz memurluk o olur mu onu diyorum
Evet 4001 koda bakacaksın ve osym merkezi alımda b kadrosuna bak
Benim dediğim kpss b grubu mu
Düz memur b grubu
B grubu ne genel yetenek genel kültür mü
Evet
İyi de benim girdiğim de genel yetenek genel kültür A grubu ama o nasıl oluyor B grubunun da mı genel yetenek genel kültürü var
Gygk b grubu olur yani p3 puanı ama iibf alan sınavlarına da girersen o zaman a grubu da hesaplanır
İibf ne
Var var da yüksek alman lazım onun için
Ne oluyor o tam olarak düz memurluk mu ve kaç puan almam lazım
Lisans kpss A grubu mu
Nasıl yani ilan ile o da düz memurluk değil mi
İlan ne zmn açıklanır
Yok bu yıl girecem
Ya bir de bu tür bilgileri kimden almam lazım dersane hocaları bilir mi
Bir de kpss b grubu ne
Devletimiz bilir 😂😂😂
büro memuru var
O ne
vhki diye geçer , büroda evrak işi falan işte masa başı
Peki her kurum da var mi mesela hastane okul
çoğu kurumda vardır üniversiteler vs gibi çakılı kadrolar da var sgk gibi tayin hakkı olan kurumlarda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, ilk kez KPSS'ye girecek olmanın heyecanını ve merakını çok iyi anlıyorum! 🥰 Evet, kendi lisans bölümünle doğrudan ilgili olmayan "düz memurluk" kadroları kesinlikle var. 🌟 KPSS Lisans'a girdiğinde, birçok farklı kurumun genel idari hizmetler sınıfındaki kadrolarına başvuru yapabilirsin. Bu kadrolar genellikle belirli bir bölüm mezuniyetini şart koşmaz, genel yetenek ve genel kültür puanınla değerlendirilirsin. Sakın endişelenme, senin gibi düşünen birçok gencimiz var! Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋
Peki genel yetenek genel kültürden kaç puan almak lazım
Bu puan her atama döneminde ve kuruma göre değişir, o yüzden hedefini yüksek tutmalısın. 📈✨