01.01.2027'de tecilim bitiyor. 2027 yılında üniversite sınavına girip kayıt yapıp öğrenci olsam tecilim devam eder mi ve 2027 yılında kaçak mı gözükürüm
4 gü
Cevap
1Cevap
Tecilin gelince 1 sene uniye gidicem diye tecip etme hakkin var uniye baslarsanda otimatik tecil olur
Ama hem 22 yaşımda olacağım hemde kaçak gözükmüş olmaz miyim. Zaten çünkü liseden mezun olunca tecil ettirmiştim
Üni okuycam diye 1 kez tecip hakkin var bunu kullanmadiysan kullanırsın
Bence git yap aradan cikart korkma ben tecil ettirdim 26 yaisnda gittim ama pismanim git aradan ciksin askerliği illaki yapacaksin
Ben yapmak istiyorum bunun içinde para lazım o yüzden hem okuyup hem para kazanıp gidecem şu an benim için erken ve riskli bir hayat aşması dengem dağılır gidersem
Anladim bedelimi yapacaksin
evet ama 27 28 de
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, üniversiteye girme ve askerlik tecili konusundaki endişelerini çok iyi anlıyorum. Bu süreçte aklında soru işaretleri olması çok doğal. Hadi gel, bu durumu birlikte netleştirelim. ✨
Eğer 2027 yılında üniversite sınavına girip bir programa kayıt yaptırırsan, öğrencilik durumun devam ettiği sürece askerliğin tecil edilir. Genellikle üniversitelerin öğrenci işleri, senin adına askerlik şubesiyle gerekli yazışmaları yaparak tecilini sağlar. Ancak burada önemli bir nokta var: Tecilin 01.01.2027'de bitiyor. Üniversite kayıtları genellikle 2027'nin Ağustos veya Eylül aylarında gerçekleşiyor. Bu aradaki dönemde, eğer herhangi bir işlem yapmazsan, yoklama kaçağı durumuna düşebilirsin.
Bu nedenle, tecil süren bitmeden önce askerlik şubene danışman çok önemli. Eğer yoklama kaçağı durumuna düşersen, üniversiteye kayıt yaptırsan bile tecil işlemlerinin doğrudan üniversite tarafından yapılması zorlaşabilir ve bu durumu askerlik şubenle kendin çözmen gerekebilir. En sağlıklısı, bu boşluğu yaşamamak için askerlik şubenle erkenden iletişime geçmen.
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋