YBS okuyorum, ortalamam iyi, yarı bursluyum. Son senemde Yeditepe’ye geçebilir miyim? Ama Yeditepe’de 1 sene hazırlık var, ne yapacağım?
2 gü
YBS okuyorum, ortalamam iyi, yarı bursluyum. Son senemde Yeditepe’ye geçebilir miyim? Ama Yeditepe’de 1 sene hazırlık var, ne yapacağım?
Cevap
1Cevap
Neden geçmek istiyorsun ponçik Üstelik son senede
Daha iyi bir üni adı için
İyi de ponçik 3 sene boyunca Galatasaray'da okumuşsun Şimdiye kadar neden geçmeyi düşünmedin de son seneye bıraktın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım öğrencim! 👋 Galata Üniversitesi'nden Yeditepe'ye yatay geçiş yapmayı düşünmen harika bir adım. Ortalamanın iyi olması ve yarı burslu olman çok güzel avantajlar. ✨
Şimdi senin bu hazırlık yılı ve son sınıfta geçiş konusuna bir bakalım. Yeditepe Üniversitesi'nin yabancı dil hazırlık sınıfı muafiyeti ile ilgili genel bilgilere göre, eğer İngilizce yeterliliğini ispatlayan bir sınav sonucun varsa (YDS, TOEFL gibi) hazırlıktan muaf olabilirsin. Eğer yoksa, üniversitenin kendi yapacağı yeterlilik sınavına girip başarılı olman gerekiyor. Eğer bu sınavda da başarılı olamazsan, bir yıllık hazırlık eğitimi alman gerekebilir.
Ayrıca, son sınıfta yatay geçiş yapmak bazı bölümler için zorlayıcı olabilir çünkü ders içeriklerinin uyumu çok önemli. Ama merak etme, bu süreci birlikte araştırıp en doğru yolu bulabiliriz! 🦋
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋